Ga naar de inhoud
Koken met Hugo!

Tagliatelle met spinazie en crispy topping, auberginesalade én aardbeienmascarpone-ijs

Vandaag staat er een makkelijke én smaakvolle driegangenmaaltijd op het menu. Hugo maakt vooraf een lekkere Italiaanse salade met gegrilde aubergine en mozzarella, daarna een tagliatelle met spinazie een crispy topping én tot slot een heerlijk dessert van aardbeienmascarpone-ijs! Kook je mee?

Hugo's menu bestaat uit drie gangen. Qua bereiding beginnen met het hoofdgerecht, de simpele tagliatelle met spinazie en een crispy topping. Verderop lees je de bereidingswijze van de Italiaanse salade die je vooraf serveert en tot slot het heerlijke dessert van aardbeienmascarpone-ijs.

Tagliatelle met spinazie en crispy topping

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 20 minuten

Ingrediënten:

  • neutrale olijfolie
  • 50 gr. broodkruim
  • zout en chilivlokken
  • 1 ui
  • 250 gr. cherrytomaten
  • 450 gr. Iglo spinazie Boursin
  • 400 gr. tagliatelle
  • 10 gr. bladpeterselie

Maak het jezelf makkelijk en stop alle ingrediënten met één klik in het winkelmandje van je favoriete supermarkt. 

Bereidingswijze:

Stap 1: Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin het broodkruim goudbruin en krokant. Breng op smaak met zout en chilivlokken.

Stap 2: Pel en snipper de ui. Verhit vervolgens weer een scheut olijfolie in een braad- of koekenpan en fruit hierin de ui.

Stap 3: Halveer de cherrytomaten en bak 1 minuut mee met de ui.

Stap 4: Voeg de spinazie toe en roer net zo lang tot deze is gesmolten.

Stap 5: Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en kook hierin de tagliatelle 1 minuut. Let op: dit is korter dan aangegeven op de verpakking.

Stap 6: Hak intussen de peterselie (inclusief de steeltjes) fijn.

Stap 7: Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht - dit heb je bij de volgende stap nodig.

Stap 8: Roer de pasta met een paar eetlepels kookwater en de meeste peterselie door de spinazie. Laat 1 tot 2 minuten zachtjes koken tot de saus iets is ingedikt en de pasta gaar is.

Stap 9: Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met de achtergehouden peterselie en het broodkruim.

Italiaanse salade met gegrilde aubergine en mozzarella

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 20 minuten

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • zout en peper
  • neutrale olijfolie
  • 2 paprika’s
  • 250 gr. mozzarella
  • 60 gr. pistachenoten
  • 15 gr. basilicum
  • olijfolie extra vergine
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

Extra nodig:

  • grillpan

Bereidingswijze:

Stap 1: Snijd de aubergine in plakken. Bestrooi met zout en laat 15 minuten staan. Het zout onttrekt het vocht, waardoor de aubergine tijdens het bakken lekker sappig en smaakvol blijft. 

Stap 2: Verhit een grillpan op hoog vuur.

Stap 3: Dep de aubergines droog en gril ze tot er mooie grilstrepen op staan en de aubergine zacht is. Haal ze vervolgens uit de pan en breng eventueel op smaak met zout. 

Stap 4: Snijd de paprika in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Scheur de mozzarella in stukken.

Stap 5: Pel en hak de pistachenoten grof.

Stap 6: Pluk en scheur de basilicumblaadjes in stukken.

Stap 7: Meng 3 eetlepels olijfolie extra vergine met de balsamicoazijn en hussel de aubergine en paprika hierdoor. Leg ze op een schaal, rangschik de mozzarella en basilicum er op. Bestrooi met pistache en serveer.

Aardbeienmascarpone-ijs

  • Nagerecht voor 4 personen
  • Nereiding: circa 5 minuten

Ingrediënten:

  • 500 gr. bevroren aardbeien
  • 150 gr. mascarpone
  • 80 gr. poedersuiker
  • 1 theelepel anijszaad
  • 4 cantuccini (koekjes)

Optioneel:

  • verse aardbeien en munt

Extra nodig:

  • keukenmachine
  • diepvriesbestendige afsluitbare bak

Bereidingswijze:

Stap 1: Maal de aardbeien met de poedersuiker, anijszaad en mascarpone in de keukenmachine. Giet het mengsel over in een bak en bewaar het in de diepvries of serveer direct.

Stap 2: Hak de koekjes grof. Schep het ijs in coupes en strooi de koek erover. Tip: decoreer eventueel met verse aardbeien en munt.

Bekijk hier het hele recept én ontdek nog meer lekkere en vergelijkbare recepten.

Een
Ook lekker om uit te proberen!
Een heerlijke Thaise noedelsalade mét vissticks en een chilidipsaus
Dit is een artikel van