Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Eindelijk een sfeervolle én overzichtelijke woonkamer voor John en Simone

John en Simone wonen sinds vijf jaar in hun fijne woning in Voorschoten. Toen ze hier introkken hebben ze het huis grondig verbouwd, alleen is de woonkamer nog niet helemaal naar wens. Het ontbreekt er volgens het stel aan sfeer, gezelligheid én overzicht. Zelf weten ze niet hoe ze deze klus het beste kunnen klaren, dus daarom schakelden ze de hulp in van het klusteam van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven.

De woonkamer

Het gebrek aan opbergruimte is een groot probleem in de woonkamer van John en Simone, waardoor de ruimte een beetje chaotisch is. Verder zijn alle muren kaal en wit waardoor het stel de warme, huiselijke sfeer mist. Simone heeft geprobeerd om de woning op te fleuren met een aantal planten, maar helaas doet dat de truc nog niet.

De wensen

Het stel zou graag hun huidige tafel en bank terugzien in hun nieuwe woonkamer. Daarnaast zijn ook de twee televisies belangrijk voor ze, omdat ze graag samen gamen. De rest mag allemaal weg of worden vervangen. Ze hopen dat hun nieuwe woonkamer een rustige sfeer krijgt met donkere elementen én niet te veel poespas.

Moody vintage

In het ontwerpplan van Floortje hebben donkere kleuren de boventoon, met een aantal lichte elementen zodat het geheel niet te donker wordt. Zo wordt één muur donkergroen geverfd en krijgen de andere muren een lichtgrijze kleur. Floortje heeft ook een bruine kast uitgezocht om opbergruimte te creëren. Verder komen er veel stalen, leren en houten elementen die een vintage sfeer zullen creëren.

Ook is ervoor gekozen om de bank toch wel te vervangen voor een nieuw, steviger exemplaar in de dezelfde stijl van het oude bankstel waar het koppel dol op was. De bank was namelijk dusdanig ingezakt dat hij toch is vervangen. 

De indeling

Omdat de twee televisies aan aansluitpunten verbonden moeten zijn, is de indeling grotendeels hetzelfde gebleven. Wél komt er een grote maatwerkkast die enorm veel opbergruimte creëert, waardoor de ruimte ook meer rust zal uitstralen. De eettafel wordt tussen de twee televisies geplaatst, zodat het de kamer mooi in tweeën opdeelt.

De donkergroene muur

Voordat Patrick begon met het schilderen van de muur, heeft hij de wand gecontroleerd op vuiltjes en oneffenheden. Nadat alles netjes is afgewerkt, kon de muur geschilderd worden. Hij geeft hierbij de handige tip om géén pauze te nemen tijdens het schilderen. Als je wel pauzeert, droogt een gedeelte van de verf sneller op en zal je altijd kleurverschil zien. En dat is natuurlijk zonde!

Opbergruimte is een must

Dat de behoefte aan veel opbergruimte groot is, was geen geheim. Patrick heeft zelf een kast gemaakt die bestaat uit drie units. Twee units dienen als opbergruimte met gesloten deuren, en in de middelste open kast komt de monitor te staan zodat het stel daar kan genieten van hun games. De planken, die al op maat zijn gezaagd, heeft hij kleur gegeven met een warme bruintint. De opbergkast komt tegen de groene muur aan te staan, waardoor de kleuren elkaar echt complementeren en het een warm geheel vormt. 

Zelfgemaakt plantenrekje

Omdat Simone gek is op planten heeft Floortje een te gek plantenrekje voor aan de muur kan gemaakt. Door simpelweg twee plankjes met touw te verbinden én gaatjes te zagen waar terracotta potjes in komen te staan, heeft ze in no time een simpele maar mega leuke muurdecoratie gemaakt. 

De plantenstyling

Het stel had veel losse planten in de kamer staan, waardoor het een beetje rommelig oogde. Om dit op te lossen, heeft Floortje de planten in groepjes verdeeld. Zo heeft ze in een hoekje allerlei planten op krukjes bij elkaar verzameld, recht onder het hangende plantenrekje. Op deze manier komt het heel mooi samen zonder dat het geheel te druk wordt.

Samenspel van donker en licht

Een donkergekleurde muur kan al snel de overhand nemen, daarom is het belangrijk om genoeg lichte elementen te gebruiken. Floortje heeft ervoor gekozen om de andere muren in een lichtgrijze kleur te verven én om een lichtgrijs gordijn op te hangen. De felle, zachte kleuren brengen meer balans in de ruimte.

Heel tof eindresultaat

Het eindresultaat van de huiskamermetamorfose viel goed in de smaak. John en Simone zijn hartstikke blij met alle veranderingen. ‘De kamer is een stuk ruimtelijker geworden’, zegt Simone, die daarnaast ook heel blij is om haar planten terug te zien in de vernieuwde woonkamer. Ook vinden ze het erg fijn dat hun woonkamer eindelijk rust, warmte en gezelligheid uitstraalt. 

Shop the look

De
Lees hier de metamorfose van afgelopen week!
De sfeervolle woonkeuken van Lisette en Rens in de stijl modern-chic
Dit is een artikel van