Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Een klassieke entree voor de gezamenlijke hal in Dordrecht

Yvonne en Ad wonen in een appartementencomplex in Dordrecht. Ze wonen daar ontzettend fijn, maar de gemeenschappelijke hal is een doorn in het oog. Daarom komt het klusteam van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven langs om hier verandering in te brengen!

De wensen

Yvonne en Ad wonen in een prachtig pand in Dordrecht en hebben hier een fijn appartement. De gemeenschappelijke hal is echter nog erg saai en sfeerloos. In plaats van een de lange, kale ruimte zouden ze graag een sfeervolle hal willen zien met meer contrast, kleur en een stijl dat past bij het pand.

Ad geeft aan dat hij graag wat meer lef terug zou willen zien. Yvonne zou graag een boekenkastje willen hebben waar alle bewoners de boeken die ze uitgelezen hebben kunnen delen met de andere bewoners. Dit geeft de hal een leuke functie erbij!

Het ontwerp

Kluskoningin Martine Beijer gaat aan de slag met het mooie plan van interieurstylist Jasper Burg. Hoewel het erg lastig kan zijn om een gemeenschappelijke ruimte zo in te richten dat iedere bewoner er tevreden mee is, hebben Martine en Jasper er alle vertrouwen in. Jasper heeft de bewoners gesproken en heeft op basis van hun wensen een prachtig plan gemaakt. De kleuren uit de te gekke glas-in-lood-ramen worden doorgetrokken in de hal en de ruimte krijgt een echte klassieke uitstraling met grandeur! 

Jasper steekt ook deze week weer z'n handen uit z'n mouwen voor een leuke DIY. Dit keer maakt hij een tof kunstwerk voor aan de wand met funky vormen én de kleuren uit het glas-in-lood-raam. Martine gaat dezelfde vormen doorvoeren in het ontwerp van de boekenkast. Ook maakt Martine een lambrisering over de hele benedenverdieping voor een extra chique uitstraling.

Funky DIY

Jasper maakt een echte ‘piece of art’ van verschillende laagjes MDF. Deze zaagt hij uit in abstracte vormen. Het kunstwerk heeft een heel gaaf 3D effect door de op elkaar gestapelde laagjes.

De vormen zijn geverfd in de kleuren die Jasper uit het glas in lood raam heeft gehaald. ‘Het kunstwerk is een moderne vertaling op het glas in lood raam’, zegt Jasper.

Funky boekenkast

Om de wens van Yvonne in vervulling te laten gaan, maakte Martine een boekenkast met een funky twist. De vormen die Martine uit het voorpaneel heeft gezaagd nam zij over van het DIY-kunstwerk van Jasper. ‘Zo ontstaat er een leuk geheel tussen het kunstwerk en de boekenkast!’, aldus Martine.

De kast is geschilderd in een klassieke groene kleur. Uit het voorpaneel van de kast heeft Martine vier grote vormen gezaagd en aan de achterkant zijn ledverlichtingstrips geplakt voor een mooie finishing touch.

Lambrisering

Langs de wanden heeft Martine een mooie lambrisering gemaakt van MDF-panelen, geschilderd in een donkere groene kleur die prachtig matcht met de geruite vloer. De wandlampjes boven de lambrisering komen hierdoor extra mooi uit, waardoor de hal nu écht een klassieke entree is geworden. 

Een chique hal met grandeur voor de bewoners

De bewoners zijn ontzettend blij met het mooie eindresultaat van de hal. “Fantastisch, wat een verandering!”, zegt Yvonne. “Echt waanzinnig. En de kleuren ook!”

Ze benoemen dat dit 'het stukje grandeur' is wat ze misten. 

Shop the Look

wandlampen | plantenvaas ribbel | vaas rond zwart | groen kussen   

Muren: K5.07.77 | Lambrisering K5.15.51 | Kunstwerk: K5.07.77 - Q9.19.65 - G0.16.68 - C8.42.29

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van