Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Aflevering 46 | 3 april 2023

Het is vandaag maandag en Hugo start de week rustig met een makkelijke maaltijd. Verder zie je hoe Martine en Jasper vandaag beginnen aan de verbouwing van een hal in Dordrecht, vertelt Linda je alles over lever in de natuur én laat Judith haar prachtige tuin zien in de Noordoostpolder. Tot slot nemen we een kijkje in het brons atelier van Ron en Nathalie.

Koken met Hugo: Nigeriaanse kipstoof met gebakken banaan

Hugo heeft weer een lekkere en makkelijke maaltijd voor ons bedacht. Hij zet een snelle Nigeriaanse kipstoof met rijst én gebakken banaan op tafel. Met dit gerecht begin je jouw week gegarandeerd goed! Kook je mee? Lees dan hier het recept.

Halmetamorfose 1/2

Yvonne en Ad wonen in een appartementencomplex in Dordrecht. Ze zijn erg blij met de woning, alleen vinden ze de gemeenschappelijke hal erg saai en daarom schiet het klusteam hen te hulp! Vandaag zag je al hoe Martine en Jasper een begin maakten aan de hal én morgen zie je het eindresultaat. Kijk hier de aflevering terug om te zien wat je hebt gemist!

Verbonden met de natuur

Linda (@bushcraftnederland) is bushcraft-instructeur en daar geniet ze met volle teugen van. Naast het leren van allerlei overlevingstechnieken is het respecteren van de natuur ook een heel belangrijk onderdeel van bushcraft. In de aflevering legt ze je uit wat bushcraft inhoudt én laat ze je zien hoe je een eenvoudig onderkomen kan maken mét een kampvuurtje. Ben je benieuwd? Je kunt hier het item terugkijken!

Kijkje in een prachtig atelier

Ron en Nathalie (@kunstinbrons) hebben een atelier dat vol staat met zelfgemaakte bronzen beelden. Daarnaast werken ze samen met kunstenaars die hun kunstwerken in brons gegoten willen hebben. Ze geven een rondleiding in hun atelier én laten zien hoe ze de beelden maken. Bekijk het fragment hier terug! 

Een droomtuin in de Noordoostpolder

Een prachtige boerderijtuin mét een zwembad, voor Judith (@landlevenjudith) is dit niks anders dan werkelijkheid. De tuin is haar project geworden en ze heeft er een ontzettend fijne plek van weten te maken. Ben je benieuwd naar deze droomtuin? Kijk hier de aflevering terug!

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 5, aflevering 46.

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van