Ga naar de inhoud
Eigen huis & Tuin: Lekker Leven

Aflevering 45 | 31 maart 2023

Het weekend staat voor de deur en we hebben weer een bomvolle aflevering op het programma. Vandaag maakt Hugo een Chinese borrelplank, nemen we een kijkje in het verbouwde huis van Tamara in Huizen en krijgen we handige tips van Tom over de moestuin. Ook zie je hoe glasblazer Evelien prachtige creaties maakt én zie je een wilde inheemse tuin in Nijmegen!

Koken met Hugo! Chinese borrelplank: bao buns met kip, shiitakes en groenten

Het is weer vrijdag en dat betekent borrelplankdag! Dit keer staat de plank in het teken van China. Hugo maakt bao buns gevuld met kleverige kip en groenten én bao buns met shiittakes en groenten. Ben jij benieuwd geworden naar dit borrelgerecht? Lees hier het recept terug en kook mee!

Binnenkijken bij Tamara

Tamara (@gooischestulp) woont samen met haar man en drie zoons in Huizen. Ze hebben fijn in het huis gewoond, maar toen de kinderen eenmaal wat groter werden, heeft Tamara ervoor gekozen om het huis volledig te verbouwen. Het is een prachtig huis geworden dat nu helemaal naar wens is van het gezin. Als heerlijk extraatje hebben ze een televisiekamer gemaakt! Wil jij inspiratie opdoen aan dit te gekke huis? Bekijk dan hier de aflevering terug (aflevering 45 van seizoen 5)!

Tips van Tom

Tom heeft een verhoogde moestuinbak gebouwd bij de boerderij van Eigen Huis en Tuin: Lekker Leven. Hij vertelt je waar je op moet letten bij het maken van zo’n bak en legt uit wat de voordelen zijn! Ook geeft Tom handige tips over hoe je aardappels, mais en kool kunt planten in je moestuin. Lees hier alle slimme tips terug!

Meekijken bij glasblazer Evelien

Evelien (@glasblazerijvitrumlimax) heeft een bijzonder beroep, ze is glas instrumentmaker. Met haar grote creativiteit kan ze prachtig sierglas blazen. Speciaal voor Eigen Huis en Tuin: Lekker Leven blaast zij een mooie bol met een vogeltje op een takje erin. Benieuwd Evelien dit aanpakt? Bekijk dan hier de aflevering terug (aflevering 45 van seizoen 5).

Buitenkijken bij Saskia

Saskia (@tuinvansas) woont in Nijmegen met haar gezin. Ze beschrijft haar tuin als wild en inheems. De tuin was eerst een grote kale kleivlakte. Inmiddels hebben ze een tuin aan kunnen leggen die helemaal naar wens is, vol met beplanting die voedsel aanleveren voor de dieren rondom het huis. Als tegenhanger van hun strakke vierkante huis hebben zij gekozen voor ronde vormen en natuurlijke elementen in de tuin. Wil je inspiratie opdoen aan deze prachtige tuin? Kijk dan hier de aflevering terug (aflevering 45 van seizoen 5).

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 5, aflevering 45.

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van