Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

De leukste huisdieren voor in een terrarium én wat je over ze moet weten

Vandaag behandelt niet Piet, maar dierenexpert Floris de kijkersvraag over dieren. Dit keer ging de vraag over het houden van huisdieren op je slaapkamer. Floris geeft een paar voorbeelden van leuke en bijzondere dieren die je prima in een terrarium op je slaapkamer kan houden. Daarbij geeft hij natuurlijk ook nog handige tips over de verzorging en waar je verder goed op moet letten.

De wandelende tak

Het eerste leuke (slaapkamer)huisdier dat Floris benoemt is de wandelende tak. Deze insecten zijn totaal niet gevaarlijk dus je hoeft er niet bang voor te zijn. Het is wel altijd even zoeken naar deze beestjes, want ze zijn een ster in hun vermomming en lijken sprekend op de takken waar ze op leven! Zelfs als ze bewegen, zou je denken dat het een takje is die beweegt door de wind. Scherm het terrarium van deze insecten goed af met een deksel, anders kunnen ze ontsnappen!

Aarde en bladeren

Een wandelende tak is ontzettend makkelijk om als huisdier te houden. Alles wat ze nodig hebben, kun je zo in de natuur vinden. De bodem van hun terrarium kun je simpelweg vullen met aarde. Ze eten én drinken graag van eikenbladeren, bramenbladeren of beukenbladeren. Je hoeft dus alleen even naar buiten om wat blaadjes te zoeken en ze zijn voorzien. 

De Afrikaanse reuzenmiljoenpoot  

De volgende kandidaat die Floris voorstelt, is de Afrikaanse reuzenmiljoenpoot. Een bijzonder diertje dat rijk is aan enorm veel poten. Geen miljoen zoals de naam doet vermoeden, maar toch wel een paar honderd. Bij de geboorte is het nog maar een klein beestje met een paar pootjes. Maar na elke vervelling wordt het dier iets groter én groeien er pootjes bij. Uiteindelijk kunnen ze tot wel 30 centimeter groot worden.

Opruimers van de natuur

Deze dieren zijn, net als de wandelende takken, heel goed als huisdier te houden. Floris legt uit dat deze beestjes de titel ‘opruimers van de natuur’ dragen. Ze eten namelijk voedsel dat een beetje bedorven is. Je kunt de Afrikaanse reuzenmiljoenpoot dus blij maken met jouw restjes fruit of groente, superhandig! Ze hebben wel een warmtetank nodig, want ze houden van een temperatuur tussen de 23 en 25 graden. Bewaar ook deze dieren in een terrarium mét een deksel.

De Afrikaanse reuzenslak

Tot slot hebben de we Afrikaanse reuzenslak. De naam zegt het al, deze slak is erg groot en sommige kunnen wel tot één kilo wegen. Ze zijn, net als de andere dieren, makkelijk te houden in een terrarium. Ook dit dier is goed te houden op de slaapkamer. Doe ook bij dit dier een deksel op het terrarium zodat het beestje niet kan ontsnappen.

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van