Ga naar de inhoud
Koken met Hugo!

Gegrilde andijvie met hollandaise, pecannoten en crispy aardappels én yoghurt met rabarbercompote

Vandaag heeft Hugo weer een heerlijke, uitgebreide en gezonde maaltijd op het menu staan. Met als hoofdgerecht een gegrilde andijvie met een makkelijke hollandaisesaus en pecannoten én crispy aardappels als bijgerecht. Als toetje maakt Hugo nog een heerlijke yoghurt met rabarbercompote.

Het menu bestaat uit drie onderdelen. We beginnen met de gegrilde andijvie met hollandaise en pecannoten, verderop in het artikel lees je de bereidingswijze van de crispy aardappels en de yoghurt met rabarbercompote. 

Gegrilde andijvie met makkelijke Hollandaise en pecannoten

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 krop andijvie
  • neutrale olie
  • zout en peper
  • 15 gr. roomboter
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • 1 citroen
  • 60 gr. gezouten pecannoten

Extra nodig:

  • bakplaat
  • fijne rasp

Bereidingswijze:

Stap 1: Verhit de oven op grillstand. Snijd de andijvie overlangs in vieren en leg ze op de bakplaat. Bestrijk met olie, bestrooi met zout en cayennepeper.

Stap 2: Zet onder het midden van de oven en rooster circa 15 minuten, tot de andijvie beetgaar en iets geblakerd is.

Stap 3: Maak intussen de saus: smelt de roomboter in een steelpan.

Stap 4: Haal de pan van het vuur en meng de crème fraîche, mosterd, citroenrasp en -sap erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5: Hak de noten grof.

Stap 6: Leg de andijvie op de borden. Lepel de saus erover en bestrooi met de noten.

Crispy aardappels

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kg (kruimige) aardappels
  • zout
  • neutrale olijfolie
  • 2 takken rozemarijn

Extra nodig:

  • ruime braadpan of grote koekenpan

Bereidingswijze:

Stap 1: Schil de aardappels. Snijd in stukken en kook in water met zout in circa 8-10 minuten tot het net gaar is.

Stap 2: Giet de aardappels af en laat even uitdampen.

Stap 3: Verhit een royale laag olie in de pan en bak hierin de aardappels met de rozemarijn goudbruin en lekker crispy in circa 20 minuten.

Stap 4: Schep regelmatig om en breng op smaak met zout.

Yoghurt met rabarbercompote

  • Nagerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 500 gr. rabarber
  • 75 gr. vanillesuiker (uit de pot)
  • 1 sinaasappel
  • 3 eetlepels amandelschaafsel
  • 500 ml dikke yoghurt of kwark

Extra nodig:

  • vijzel

Bereidingswijze:

Stap 1: Was en snijd de rabarber in stukjes van 1 cm en doe samen met de suiker in een steelpan.

Stap 2: Rasp en pers de sinaasappel. Meng met de rabarber.

Stap 3: Breng aan de kook. Laat op een laag vuur 10 tot 15 minuten zachtjes koken.

Stap 4: Laat de compote helemaal afkoelen.

Stap 5: Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin.

Stap 6: Serveer met yoghurt of kwark en garneer met de amandelen. 

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van