Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

De sfeervolle woonkeuken van Lisette en Rens in de stijl modern-chic

Lisette en Rens zijn onlangs verhuisd naar hun nieuwe fijne woning in Zwolle. Het jonge stel heeft het hele huis naar hun smaak verbouwd, behalve de keuken. Die is nog in de stijl van de oude bewoners. Het koppel weet zelf niet goed hoe ze deze klus moeten klaren, daarom vroegen ze het klusteam om hulp.

Het probleem

Lisette en Rens vinden de bestaande, houten woonkeuken wel mooi, maar toch past het niet helemaal in hun straatje thuis. Tijdens de verbouwing hebben ze een houten vloer aangelegd in de keuken, waardoor het geheel niet mooi samenkomt. Ze vinden de houten keuken op de houten vloer niet bij elkaar passen en zouden de keuken daarom graag anders zien.

De wensen

Al die houten elementen bij elkaar vormen het voornaamste probleem. Daarnaast is de achterwand ook nog erg kaal. Ze wilden hun keuken in een moderne, chique stijl zodat het mooi aansluit bij de rest van hun woning. Het stel gaf daarnaast aan dat ze van gezelligheid houden, wat ze dan ook graag terug zouden willen zien. Zo genieten ze regelmatig met hun vrienden van een goed glas wijn en vinden ze die knusse sfeer heel belangrijk.

Prachtige plannen

Om een luxe sfeer te creëren, hebben Martine en Roy ervoor gekozen om zwarte elementen toe te voegen. Door ook lichte kleuren én materialen te gebruiken, zoals hout en leer, wordt het geheel niet zwaar en donker maar juist modern en chic. Een groot deel van de keuken zullen ze zwart maken. De onderste kastjes krijgen een lichte textielfolie, zodat er meer diepte ontstaat en de donkere kleuren niet de boventoon krijgen. Door de zwarte elementen elders in de keuken terug te laten komen, zal het een prachtige samenhang krijgen!

De indeling

Lisette en Rens gaven al aan dat ze van gezelligheid houden en graag met vrienden samenzijn om een wijntje te drinken. Om de keuken van die knusse sfeer te voorzien, zal ook de indeling een beetje aangepast worden. In het midden van de woonruimte wordt een grote tafel geplaatst. Zo ontstaat er een bruisende en levendige sfeer.

De DIY’s

Martine heeft een geweldig plan om een wijnmeubel te maken, niet alleen bedoeld om wijn op te slaan , maar ook om het tentoon te stellen! Dit wordt matzwart wandmeubel van hout én leer. Niets zal eraan ontbreken. Zo krijgt het een wijnrek met bladen van echt eikenhout én een wijnklimaatkast. Daarnaast heeft Roy het plan om een leuke onderzetter te maken.

Het zelfgemaakte wijnmeubel

Martine heeft de wijnflessen van het rek aan de muur vastgemaakt met bruine, leren banden. Hiervoor heeft ze zwarte schroeven uitgezocht die supermooi bij het bruine leer passen.

Het wijnmeubel is tegen de muur naast de keuken geplaatst. Om het hout te beschermen tegen vlekken, kringen én uitdroging heeft Martine het ingesmeerd met bijenwas. Dit is een eeuwenoud product zonder chemische middelen, waardoor het hout ook nog eens supermooi zal stralen.

De verlichting

Ook komt er ledverlichting aan de wand van het wijnmeubel, dat samen met het eikenhout een warme sfeer zal vormen. Martine heeft de led-strip aan de achterkant van de planken ingebouwd. Op die manier kan je de led strip zelf niet zien én springt het sfeervolle licht er nog meer uit.

De keuken wrappen

De hele keuken wordt gewrapt door folie aan te brengen. Zo krijgt de keuken, zonder het te verbouwen of vervangen, een compleet nieuwe look. De zwarte elementen van de kast en het keukenwerkblad zorgen voor een toffe uitstraling in combinatie met de houten vloer, én het is een prachtige match met het wijnmeubel dat ernaast staat! De keukenkastjes hebben een lichte kleur gekregen zodat het geheel niet te donker wordt.

Onderzetter DIY

Ook Roy heeft natuurlijk weer een leuke DIY in petto en maakt stijlvolle onderzetters. Dit heeft hij, met behulp van houten latjes, in een mooie compositie van rechte lijnen gemaakt. Zo sluit het mooi aan bij de moderne sfeer waar het stel zo dol op is. Roy heeft de onderzetter in een grijze kleur geverfd. Om ervoor te zorgen dat de houtnerven mooi zichtbaar blijven, heeft Roy een klein laagje van de verf weer verwijderd. Zo blijf je het contrast van het hout door de verf heen zien.

Sfeervolle verlichting

Nadat alle zelfgemaakte meubels op hun plek staan, is het tijd voor sfeervolle en functionele verlichting. Omdat hier zowel gekookt als gezellig getafeld en geborreld gaat worden is er gekozen voor verschillende soorten verlichting: muurverlichting, plafondverlichting én sfeerverlichting. Alle lampen hebben een mooi, goudkleurig gloeilicht waardoor het niet alleen praktisch is maar ook sfeervol!

De finishing touch

Omdat er veel zwart is gebruikt in de ruimte, heeft Roy ervoor gekozen om veel lichte kleuren te gebruiken voor de styling. Zo heeft hij zachte, grijze kaarsen geplaatst en heeft hij ook veel beige elementen gebruikt. Op deze manier ontstaat er toch een mooie balans in de combinatie van licht en donker.

Helemaal te gek

Lisette en Rens zijn dolenthousiast over hun nieuwe keuken. Het sluit ontzettend goed aan bij de stijl van hun woning en ze zijn meer dan tevreden met het resultaat. “Dit hadden we zelf nooit kunnen bedenken”, zegt Lisanne met een grote glimlach op haar gezicht. Ze voelen zich helemaal thuis in hun mooie, nieuwe keuken en het stel kan niet wachten om ervan te genieten samen met hun vrienden.

Shop The Look

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van