Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Een te gekke industriële vintage woonkamer voor Dick en Siska

Siska en Dick hebben de afgelopen tijd al veel gedaan om hun woning in Ede gezellig te maken. Maar toch lopen ze nog vast op de inrichting van de woonkamer. Daarom komt het klusteam van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven als geroepen. Tijd om de woonkamer een sfeervolle make over te geven!

De wensen

Dick en Siska zouden graag een sfeervollere woonkamer willen hebben. Ze missen momenteel warmte en een goed lampenplan. Het stel is op zoek geweest naar wat hun stijl is en wat ze nou eigenlijk mooi vinden. Hieruit bleek dat ze gek zijn op de Industrial Vintage inrichting, een stijl met veel zwarte tinten en hout accenten.

De platenspeler van Dick moet natuurlijk absoluut blijven en ook de onlangs aangeschafte banken. Siska vindt het belangrijk dat de foto van de aap blijft hangen, en de vloer? Die mag er wat betreft de twee meteen uit.

Het ontwerp

Interieurstylist Jasper Burg en kluskoningin Martine Beijer hebben een geweldig plan gemaakt voor de nieuwe inrichting van de woonkamer. De industriële stijl wordt behouden en om de wensen van Dick en Siska helemaal in vervulling te brengen wordt de vloer vervangen voor een vloer met een warme betonlook.

Martine en Jasper kiezen voor warme aardetinten die passen bij de huidige meubels en de wanddecoratie van de aap. De grote wand krijgt een gradiënt look in drie verschillende aardetinten. Ook komt de kleur retro blauw terug. Martine maakt daarnaast een waanzinnige kast voor de platenspeler. Jasper heeft een te gekke idee om het plafond deels te bekleden met panelen, die ook terugkomen in de kast.

Podium kast voor de platenspeler

Om aan de belangrijkste wens van Dick te voldoen – een mooi plekje voor de platenspeler – bouwde Martine een te gekke kast. Hierin heeft de platenspeler een prachtige plek in de woonkamer gekregen. Een echte eyecatcher! De podiumkast is gemaakt van MDF en is geschilderd in een warme terracottakleur.

Kattenhoekje

Ook aan de katten van Siska en Dick is gedacht, want Jasper maakt een toffe tipi tent voor de twee viervoeters. Dit deed hij met twee in elkaar geschoven houten plankjes die zo een te gekke tent vormden. Om het hoekje extra aangenaam te maken voor de katten, schuurde Jasper het geheel, zodat er geen splinters meer te ontdekken zijn. Lekker zacht vachtje erin en klaar! 

Eén zijde van de tipi is omgetoverd tot 'krabpaal', met behulp van een deurmat van natuurlijk materiaal. Je kunt er ook voor kiezen om een touw van natuurlijk materiaal te gebruiken.  

Panelen

Martine en Jasper hebben te gekke panelen tegen het plafond boven de eettafel, de wand en de achterwand van de kast geplaatst. Deze panelen zorgen voor een sfeervol en warme touch én zijn ook nog eens goed voor de akoestiek. Daarnaast komen de lampen boven de eettafel ook nog eens veel mooier uit. Perfect voorbeeld van kleine aanpassing met groots effect! 

De panelen lopen van de ene wand door over het plafond, tot aan de achterwand van de zelfgemaakte podiumkast. 

Eindresultaat

Dick en Siska zijn blij verrast met het eindresultaat van hun prachtige woonkamer. “Een ereplek voor mijn platenspeler, echt gaaf!”, zegt Dick blij. “Ik zou niet huilen, maar ik zit er wel tegenaan, dit is echt te gek!”, roept Siska. Het stel is dolgelukkig met hun nieuwe warme en sfeervolle woonkamer.

Shop the look

Plissé gordijn | Vloerlamp Chappie | Art deco tafellampLattenwand | Schilderij San Remo | Zitkussen oker |  Salontafel | Vloerkleed

Kleuren op de muur:

Bovenkant muur kleurcode E8.10.70 | Midden muur kleurcode E2.17.58 | Onderkant muur kleurcode D6.25.43 | Inbouwkast S2.13.39

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van