Met dit recept krijg je het gevoel alsof je in het prachtige India beland bent. Hugo maakt vandaag Bombay aardappeltjes met lekkerbekjes én een frisse raita salade. Perfect voor de dinsdag, makkelijk én lekker. Bekijk hier het recept en kook mee!
Het menu bestaat uit meerdere onderdelen. We beginnen met de aardappels en de lekkerbekjes. Verderop in het artikel vind je de bereidingswijze van de raita en kachumba salade.
Bombay aardappels met lekkerbekjes
- Hoofdgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 30 minuten + 30 minuten wachttijd
Ingrediënten:
- 600 gr. kruimige aardappels
- 1 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 2 theelepels korianderpoeder
- ¼ theelepel chilipoeder
- 1 theelepel mosterdzaad
- neutrale olie om mee te bakken
- 1 rode ui
- 50 milliliter natuurazijn
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 4 Iglo lekkerbekjes
- zout
Maak het jezelf makkelijk en stop alle ingrediënten met één klik in het winkelmandje van je favoriete supermarkt.
Extra nodig:
- Een met bakplaat met bakpapier, 2x
Bereidingswijze:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2: Snijd de aardappels in stukken een doe ze in een pan met (gezouten) water. Breng het water aan de kook en kook de aardappelen in circa 10 minuten gaar.
Stap 3: Meng de aardappels met de komijn, kurkuma, koriander, chilipoeder, het mosterdzaad en een paar eetlepels olie en breng op smaak met nog een klein beetje zout. Spreid ze daarna uit over een – met bakpapier beklede – bakplaat en bak het geheel 30 minuten in de oven.
Stap 4: Pel en snijd daarna de ui in dunne ringen. Meng de natuurazijn met het kristalsuiker en een klein snufje zout in een kom en roer de partjes ui er doorheen. Laat dit staan zo lang als de overige ingrediënten nog in de oven liggen.
Stap 5: Leg, nadat de aardappels 30 minuten in de oven hebben gezeten, de lekkerbekjes ook op een met bakpapier beklede bakplaat. Deze mogen in de oven erbij. Laat beide nog 20 minuten bakken in de oven.
Stap 6: Haal de aardappels en lekkerbekjes uit de oven. Serveer met de raita en kachumber (zie recepten hieronder).
Raita
- Bijgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 10 minuten
Ingrediënten:
- 1/4 komkommer
- 15 gr. koriander
- 150 gr. Griekse yoghurt
- een halve theelepel komijnpoeder
- een halve theelepel kurkumapoeder
- snuf suiker
- snuf zout
Extra nodig:
- blokrasp
- zeef
Bereidingswijze:
Stap 1: Rasp de komkommer op de grootste stand van de blokrasp. Doe de slierten vervolgens in een theedoek en knijp zo veel mogelijk vocht uit de komkommer. Let op: bewaar het vocht apart!
Stap 2: Hak de koriander – inclusief de steeltjes – fijn.
Stap 3: Meng de yoghurt met de koriander, komijn en kurkuma. Voeg een snuf suiker en een klein beetje zout toe. Leng de yoghurt – indien nodig – iets aan met het komkommerwater, zodat hij iets vloeibaarder wordt.
Stap 4: Doe de raita in een mooi schaaltje en serveer.

Kachumber
- Bijgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 15 minuten
Ingrediënten:
- 1 komkommer
- 4 tomaten
- 1 ui
- 1 groene peper
- 1 limoen
- zout
Bereidingswijze:
Stap 1: Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en tomaat en snijd beide in kleine blokjes.
Stap 2: Pel en snipper de ui en hak ook de peper fijn. Tip: de zaadlijsten van de peper zijn heel heet. Hou je niet van scherp eten, verwijder deze dan eerst even.
Stap 3: Meng in een kom de komkommer, tomaten, ui en peper.
Stap 4: Rasp de limoenschil erboven en knijp het limoensap uit. Breng op smaak met wat zout en meng het geheel.
Eet smakelijk!