Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Eindelijk een te gekke speelkamer voor de kinderen van Marieke en Geert!

Marieke en Geert hebben hun garage in Cuijk omgebouwd tot speelkamer voor de kinderen. Na het proberen van vele stijlen zijn ze nog steeds niet tevreden met het resultaat. Een reden voor het klusteam van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven om af te reizen naar Cuijk en het stel te helpen!

De wensen

Marieke en Geert zouden graag een gezellige speelkamer voor de kids willen hebben waar ze lekker kunnen spelen, chillen, gamen én waar ook nog eens opbergruimte is! Hun zoontje Wess zou graag lekker op zijn computer willen spelen en voor dochtertje Jackie is het belangrijk om met de poppen bezig te zijn.

Ook slaapt hond Jada graag tussen de spelende kinderen, een plekje voor Jada is dus ook onmisbaar! Daarnaast is belangrijk dat de koelkast en vriezer hier blijven en een handige plek krijgen. Marieke en Geert houden van warme en rustige kleuren in combinatie met moderne elementen, maar het moet vooral een sfeervolle en gezellige speelruimte zijn.

Het ontwerp

Kluskoningin Martine Beijer en interieurstyliste Floortje van Cooten hebben samen een te gek plan gemaakt voor de nieuwe kinderspeelkamer. Om de wensen van Marieke en Geert helemaal na te komen is er gekozen om een grote multifunctionele kast te bouwen.

Qua stijl en kleurenpalet gaan Floortje en Martine voor warme kleuren, in combinatie met prachtig wolkenbehang als statement van de ruimte. Martine maakt de kast helemaal kindvriendelijk en let daarbij op veiligheid. Floortje gaat weer lekker DIY'en en maakt een mooie hippie poef en een gezellig hoekje voor de hond Jada, mét prikborden aan de muur waar leuke foto's opgehangen kunnen worden. Ook is er rekening gehouden met een fijne plek voor de televisie, zodat Wess lekker kan gamen!

Gigantische opbergkast

Martine heeft een te gekke kast gebouwd waar Marieke en Geert al hun spullen in op kunnen bergen. Daarnaast dient de linkerzijde van de kast als speelhoekje voor de kinderen, met daarbovenop nog een toffe 'zolderverdieping' waar de kinderen heerlijk kunnen chillen! 

De kast is gemaakt van MDF en wordt extra kindvriendelijk gemaakt door alle scherpe randen eraf te schuren. Het opberggedeelte krijgt een stoere blauwe kleur en het speelhoekje als tegenhanger een zachtroze tint.

Zelfgemaakte hippie poef

Floortje heeft van verschillende kleedjes een te gekke poef gemaakt voor op het speelzoldertje. Door deze stofjes aan elkaar te naaien met glittertouw krijgt deze een extra speels effect. Door voor een vulling van vlokken te kiezen is het chillkussen extra zacht geworden. 

Multifunctioneel speelhoekje

Onder het speelzoldertje waar lekker gechilld kan worden heeft Martine een een bureau gemaakt, zodat er ook nog lekker geknutseld kan worden. Een multifunctioneel speelhoekje dus! Via het trappetje aan de zijkant kan er makkelijk naar boven geklommen worden. 

Martine heeft voor de veiligheid een vangnet aan de voorzijde van het speelzoldertje bevestigd. Wel zo prettig natuurlijk, bovendien staat het ook nog eens erg leuk!

Juichende kinderen en blije gezichten

Marieke, Geert, Wess en Jackie kunnen niet geloven wat ze zien! Jackie en Wess klimmen meteen naar het gezellige speelzoldertje en Marieke en Geert kijken hun ogen uit. Ze zijn ontzettend blij met de mooie kast, de speelhoek en de te gekke inrichting van Floortje. “Alle spulletjes kunnen erin, héél mooi”, aldus Marieke over de opbergkast. “Dit is precies wat wij hadden gehoopt om te zien!”

Shop The Look

Vloerlamp kraanvogel | vintage tafellamp | plafondlamp | ladder | klimnet | memobord | wit vloerkleed | deurknop haas | deurknop schildpad | rotan spiegel | rode kinderstoel 

Kleuren op de muur:

Behang | lak van de kast: Buzz Colour 6 in combinatie met Denim Drift, Flexa | muurkleur: raw colour 5, Flexa

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van