Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Eindelijk een sfeervolle woonkamer mét samenhang voor Cindy en Yorinn

Cindy en Yorinn wonen samen met hun twee jonge kinderen in het Noord-Hollandse Velserbroek. Hoewel ze hier met veel plezier wonen, hebben ze wel wat moeite met hun interieur. Ze missen kleur, sfeer en gezelligheid en komen er maar niet uit hoe ze dat kunnen toevoegen. Gelukkig schiet Patrick te hulp met zijn klusteam!

De bewoners hebben de afgelopen tijd al behoorlijk hun best gedaan om hun huis wat sfeervoller aan te kleden met accessoires, sfeervolle verlichting en een mooie donkere wand achter de bank. Maar waar ze voornamelijk tegenaan lopen is het tv-meubel. Op de lange, tamelijk lege muur valt deze erg klein uit. Bovendien past het niet mooi in het geheel.  

Qua sfeer en kleurgebruik zouden ze graag wat natuurlijkere kleuren terug willen zien. Maar bovenal willen ze dat er meer samenhang komt én dat ze zich er fijn voelen. Ook hun zoontje heeft een belangrijke wens: hij wil dolgraag een speelhoekje waar hij lekker kan tekenen en met blokken kan spelen. 

Het moodboard en ontwerp

Interieurstylist Floortje van Cooten heeft – om direct het probleem rondom het tv-meubel op te lossen – een mooie kast ontworpen, die Patrick gaat maken. In deze maatwerkkast zit een elektrische haard gebouwd, die gelijk voor ontzettend veel warmte zorgt. Letterlijk én figuurlijk. De kast is lekker groot, waardoor deze veel beter in de ruimte past.

Het geheel wordt bij elkaar gebracht met een groot vloerkleed en warmte tinten op de nu nog witte muren, zodat de donkergrijze wand ook wat meer warmte krijgt. Tot slot heeft Floortje ook nog een leuk en praktisch idee voor de grote kast die de bewoners graag wilden behouden.

Maatwerk tv-kast

Maar eerst terug naar dé droomkast van de bewoners. Hoe die eruit moest komen te zien wisten Yorinn en Cindy nog niet, maar deze kast van Floortje en Patrick vinkt toch wel alle wensen af. De op maat gemaakte kast biedt opruimmogelijkheden achter gesloten deurtjes, heeft een mooie open vakkenkast voor spullen die gezien mogen worden én heeft een ingebouwde elektrische haard. Uiteraard komt de hangende tv aan de wand hier ook nog eens heel mooi uit.

Ook Patrick is heel tevreden met het resultaat van zijn kast: “Zo zie je heel goed wat er gebeurt als je de kast gewoon wat groter maakt en dus volume toevoegt aan de woonkamer. Dan trek je alles veel beter bij elkaar.”

Het leuke aan een maatwerkkast is natuurlijk dat je ‘m helemaal zelf kunt ontwerpen en indelen zoals je zelf wil. Zo koos Patrick deels voor gesloten kastjes en deels een open vakkenkast mét customized achterwand. De achterwand voorzag hij namelijk van een mooie behangprint.

Van kast tot roomdivider met speelhoek

Een van de wensen van de bewoners was dat de grote vintage kast moest blijven. Dat is dan ook zeker gebeurd, maar dan nét even op een andere manier. Door de kast een kwartslag te draaien functioneert de kast ook meteen als roomdivider, waardoor de zithoek wat afgebakerd wordt én er aan de achterkant een leuk speelhoekje voor de kids is ontstaan.  

Voor op de achterwand beschilderde Patrick een paneel met schoolbordverf, zodat hier lekker op gekrijt kan worden. Daarnaast maakte hij een klein bureautje waar de jongens aan kunnen spelen en kleuren. De toffe apenlamp erbij maakt het hoekje helemaal knus en compleet.

Upcycled kinderstoel

Floortje is gek op upcyclen en heeft ook hier weer een leuk DIY-project gemaakt, dit keer voor in de speelhoek van de zoontjes van Yorinn en Cindy. Door de zitting en rugleuning van een simpel kinderstoeltje te bekleden met een mooi stofje heeft ze een heel uniek stoeltje weten te maken.

Dubbele raambekleding

Ondanks dat er in de woonkamer al lamellen hingen heeft Floortje er evengoed voor gekozen om ook nog gordijnen op te hangen, aangezien het best wel donker in huis kon zijn. Dit kwam met name door de donkere lamellen, maar ook door de donkere muur en de donkere bank. Door lichte linnen gordijnen toe te voegen licht je de boel direct op en bovendien komt er ook nog gewoon genoeg licht naar binnen.

Zithoek

Cindy en Yorinn vonden het vooral erg lastig om van die grote ruimte één groot geheel te maken. In dat geval is het juist goed om een lekker groot vloerkleed neer te leggen, zoals Floortje hier ook gedaan heeft. Je ziet ook meteen dat de bank hierdoor veel meer wordt betrokken bij de rest van de kamer, wat het meteen één geheel maakt. Bovendien zorgt zo’n vloerkleed natuurlijk ook voor een fijnere akoestiek in huis, wat zeker in zo’n grote ruimte erg fijn is.

Boven verwachting

Cindy en Yorinn zijn beiden enorm blij verrast met het eindresultaat. “Boven verwachting eigenlijk, zo mooi!”, aldus Cindy. Eindelijk klopt het geheel!

Shop the Look

Haard | tafellamp aap | lampenkap blauwlampenvoet bladeren | vloerlamp bezem | betonlook schaal | beige muurdecoratie | tulpenvaas | spiegel maan

Kleuren op de muur:

Behang | Iets met aarde, Flexa | Vleugje aarde, Flexa | 100& Grind, Flexa

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van