Ga naar de inhoud
Aangeboden door Iglo

Een makkelijke én voedzame maaltijd voor het hele gezin

Een makkelijke én voedzame maaltijd voor het hele gezin. Wat een uitdaging kan dat zijn. Op onze social kanalen vroegen we volgers naar hun kookchallenge en dit thema stak er met kop en schouders bovenuit. Hugo ging de uitdaging meteen aan. Wil jij dit recept ook maken? Dat kan! Alle stappen vind je hier terug.

Een makkelijke én voedzame maaltijd voor het hele gezin

00:55

Tomatensoep met vissticks en tosticroutons 

  • (vis) hoofdgerecht 4 personen 
  • bereiding circa 30 minuten 

Ingrediënten:

  • 16 Iglo vissticks 
  • 4 volkoren boterhammen 
  • 2 plakken jonge kaas 
  • 1 gele ui 
  • 2 tenen knoflook 
  • 5 eetlepels olijfolie 
  • 1,5 groentebouillonblokje 
  • 750 gr. verse tomaten 
  • 15 gr. basilicum 
  • zout & peper (optioneel) 

Extra nodig:

  • met bakpapier beklede bakplaat
  • paninigrill/ tosti-ijzer  

Bereidingswijze:

Stap 1: Verhit de oven voor op 220°C (200°C hetelucht, gasstand 5) en zet de paninigrill aan. Doe de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven. 

Stap 2: Beleg intussen de boterhammen met kaas en maak er een tosti van in de paninigrill. 

Stap 3: Pel de ui en snijd hem in ringen. Pel ook de knoflook en hak deze fijn. Snijd de tomaten in grote stukken. 

Stap 4: Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui circa 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. 

Stap 5: Stop de tomaten, 750ml water, de bouillonblokjes en het knoflook-/uienmengsel in een grote pan en breng dit samen aan de kook.

Stap 6: Snijd de tosti's in blokjes en meng met 2 eetlepels olijfolie. 

Stap 7: Als het goed is zitten de vissticks nu ongeveer 15 minuten in de oven. Draai de vissticks om en doe de tostiblokjes ook in de oven. Bak het geheel nog 10 minuten. 

Stap 8: Zet net voordat de vissticks klaar zijn het vuur van de soep uit en pureer de soep. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Let op: bouillonblokjes zijn al vrij zout, dus waarschijnlijk is het niet nodig. 

Stap 9: Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met de tosticroutons en wat basilicum erop. Serveer de vissticks en overige tosticroutons ernaast. 

Dit is een artikel van