Ga naar de inhoud
Koken met Hugo!

Zelfgemaakte naan met vissticks, kruidige kormasaus en zoetzure ui

We gaan op de Indiase tour vandaag, maar dan met een twist! Hugo maakt zelf naan met vissticks en een heerlijke, kruidige currysaus. Een makkelijk én lekker gerecht voor deze dinsdag.

Naan met vissticks korma en zoetzure ui

  • hoofdgerecht voor 4 personen
  • bereiding: circa 40 minuten

Ingrediënten:

  • 15 Iglo vissticks
  • 1 portie kormasaus (zie recept verderop dit artikel)
  • 4 naans (zie recept)
  • 1 portie ingemaakte ui (zie recept verderop dit artikel)
  • 20 gr. amandelschaafsel
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • een paar takjes koriander

Extra nodig:

  • bakplaat
  • bakpapier

Maak het jezelf makkelijk en stop alle ingrediënten met één klik in het winkelmandje van je favoriete supermarkt. 

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220 °C.

Stap 2: Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 15 minuten gaar.

Stap 3: Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan op halfhoog vuur goudbruin. 

Stap 4: Hak de koriander (inclusief de steeltjes) helemaal fijn.

Stap 5: Beleg elke naan (zie recept hieronder) met saus (zie recept hieronder) en een paar vissticks en maak het geheel af met de ingemaakte ui (zie recept hieronder), een schep yoghurt, geroosterde amandel en koriander.

Naan uit de pan

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereiding 20 minuten + 30 minuten wachttijd

Ingrediënten:

  • 220 gr. zelfrijzend bakmeel
  • ½ theelepel zout
  • 170 gr. Griekse yoghurt
  • bloem voor het uitrollen

Extra nodig:

  • gietijzeren koekenpan 
  • deegroller

Bereidingswijze:

Stap 1: Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met het zout. Schep de yoghurt er doorheen en kneed met je handen tot een soepel deeg. Laat dit 30 minuten rusten.

Stap 2: Verhit een koekenpan (het liefst een gietijzeren) op hoog vuur.

Stap 3: Bestuif het werkblad met bloem en verdeel het deeg in vieren. Maak er vier bollen van en rol ze één voor één uit. Je kunt er ook voor kiezen om 8 kleine naans te maken. Dan verdeel je het deeg in 8 gelijke delen.

Stap 4: Schud het overtollige bloem er goed af en bak de naan in een droge pan een paar minuten per kant. Het deeg moet helemaal gaar zijn en er mogen donker geblakerde plekken op het deeg zitten.

Stap 5: Rol je volgende bol deeg uit terwijl het brood in de pan zit. En ga zo door tot al het brood gebakken is.

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Kormasaus

  • Saus/bijgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 centimeter gember
  • 20 gr. amandelen
  • 2 eetlepels garam masala
  • 2 eetlepels ghee of neutrale olie
  • 1 kleine tomaat
  • 200 ml kokosmelk

Extra nodig:

  • hakmolentje

Bereiding:

Stap 1: Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de gember grof.

Stap 2: Doe de ui, knoflook, gember, amandelen en garam masala in een hakmolentje en maal het geheel helemaal fijn.

Stap 3: Verwarm de ghee (of neutrale olie) en fruit daarin het uienmengsel circa 5 minuten op laag vuur.

Stap 4: Snijd intussen de tomaat grof en maal fijn in het hakmolentje.

Stap 5: Voeg de tomaat na 5 minuten toe aan het ghee met uienmengsel en bak nog een paar minuten mee.

Stap 6: Voeg daarna de kokosmelk toe. Breng dit alles aan de kook en laat het circa 20 minuten inkoken tot een dikke saus.

Zoetzure uien

  • Bijgerecht 4 personen
  • Bereiding circa 10 minuten + 15 minuten wachttijd

Ingrediënten:

  • 2 rode uien
  • 100 ml natuurazijn
  • 30 gr. (fijne) kristalsuiker
  • zout

Bereiden:

Stap 1: Pel de ui en snijd in dunne ringen.

Stap 2: Meng de azijn met de suiker en het zout en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost.

Stap 3: Voeg de ui toe aan het azijnmengsel en laat minstens 15 minuten staan.

Dit is een artikel van