Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven!

Een sfeervolle woonkamer voor Marjolein in Veenendaal

Een nieuw seizoen vraagt om gloednieuwe metamorfoses. We trappen dan ook af met Marjolein die sinds 5 jaar in een prachtige verandawoning in Veenendaal woont. Ze is er nog steeds helemaal verliefd op, alleen weet ze niet zo goed wat ze met haar woonkamer aan moet. Ze mist vooral de sfeer en ook mag er wel wat kleur aan toegevoegd worden. Maar hoe ze dit moet aanpakken? Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven in te schakelen natuurlijk!

Martine is samen met haar klus- en stylingteam bij Marjolein langs geweest, waar al snel duidelijk werd dat er veel meer sfeer gecreëerd kon worden met warme kleuren. De woonkamer bestond voornamelijk uit koude tinten die al snel voor een sombere sfeer zorgden. Tijd om daar verandering in te brengen! 

Het ontwerp

Om direct meer sfeer aan het interieur toe te voegen is er in het ontwerp gekozen voor een nieuw behang met een rustig patroon en warme kleuren op de lange wand. Het kleurenpalet van het behang wordt daarnaast doorgetrokken naar de rest van de woonkamer, om de warme sfeer overal toe te passen. 

Oudroze 

Eén van de hoofdrolspelers in de vernieuwde woonkamer van Marjolein is de kleur oudroze. Deze warme kleur is niet alleen terug te vinden in het behang, maar ook op de andere geschilderde wanden en diverse accessoires. Het is de ideale kleur om een ruimte meer kleur, sfeer en warmte te geven, zonder dat het druk of overheersend wordt. 

Citroenvaas

Interieurstyliste Floortje van Cooten heeft haar creativiteit de vrije loop gelaten door een vaas te maken die je misschien wel kent. De kleurrijke citroenvazen zijn helemaal on trend, maar ook behoorlijk aan de prijzige kant. Gelukkig wist Floortje hoe je heel gemakkelijk zelf zo’n vaas kunt maken.

Door piepschuimen nepcitroentjes door midden te snijden en op een hoge vaas te plakken heb je eigenlijk de basis al. Nu alleen nog geel spuiten en je hebt je eigen budgetproof citroenvaas. Een waardig item voor in het nieuwe sfeervolle en kleurrijke interieur van Marjolein.

Tip: Houd tijdens het geel spuiten van de vaas enige afstand om druipers te voorkomen. Daarnaast is het beter om meerdere dunne laagjes te spuiten in plaats van enkele dikke lagen. 

Tv-meubel

Tegenwoordig hoeft niet alles meer zo strak te zijn en is het juist een trend om organische vormen aan je interieur toe te voegen. Martine heeft daarom een mooi tv-meubel in een zachte kleur groen gemaakt met ronde vormen op de voorkant. Dit geeft een origineel en speels effect en maakt het tot een echte eyecatcher. 

Een wijnrek

Daarnaast had Floortje ook nog een creatief idee voor een zelfgemaakt wijnrek en maakte een tof ontwerp. En Martine? Die voerde het ontwerp uit! Met behulp van reststukken MDF zette ze een te gek wijnrek in elkaar en gaf het een mooie plek aan de wand. 

Het eindresultaat

Marjolein is enorm blij met het eindresultaat en herkent zich er helemaal in terug. De warme en lichte tinten geven de sfeer waar ze naar op zoek was. Het is een plek geworden om in thuis te komen en gezellig in te borrelen met vrienden en familie. 

Shop The Look

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van