Hugo kookt vanavond heerlijk met vis! Een makkelijke en creatieve maaltijd die je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Mexicaanse taco's met een twist: krokante lekkerbekjes, zelfgemaakte guacamole, koolsla én een frisse salsa. Daar krijg je toch meteen trek van?
Taco's met lekkerbekjes
- Hoofdgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 30 minuten
Ingrediënten:
- 4 Iglo lekkerbekjes (traditioneel)
- 8 maistortilla's
- 1 portie ananassalsa (zie recept hieronder)
- 1 portie koolsla (zie recept hieronder)
- 1 portie guacamole (zie recept hieronder)
Extra nodig:
- 2 bakplaten, beiden bekleed met bakpapier.
Maak het jezelf makkelijk en stop alle ingrediënten met één klik in het winkelmandje van je favoriete supermarkt.
Bereidingswijze:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220 °C.
Stap 2: Leg de lekkerbekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20 minuten gaar.
Stap 3: Verwarm de tortilla's in een droge koekenpan, tot ze een klein beetje bruin kleuren. Doe dit aan beide kanten.
Ga ondertussen met de andere bijgerechten aan de slag.
Ananassalsa
- Bijgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 10 minuten
Ingrediënten:
- ½ ananas
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 1 rode peper
- 1 teen knoflook
- 15 gr. koriander
- 1 limoen
- zout
Extra nodig:
- fijne rasp
Bereidingswijze:
Stap 1: Schil de ananas en snijd in kleine blokjes. Doe de stukjes daarna in een grote kom.
Stap 2: Verwijder de zaden uit de tomaten en snijd de tomaten ook in kleine blokjes. Deze mogen bij de ananas in de kom.
Stap 3: Pel en snipper de rode ui en snijd de rode peper fijn. Beide mogen in de kom erbij.
Stap 4: Rasp de knoflook boven de kom met de ananas, tomaat, rode ui en rode peper.
Stap 5: Hak de koriander (inclusief de steeltjes) fijn en meng alles door elkaar. Proef en breng eventueel op smaak met zout.

Koolsla
- Bijgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 10 minuten
Ingrediënten:
- 1 kleine spitskool
- 2 winterpenen
- 2 limoenen
- 2 eetlepels olijfolie
- snuf kristalsuiker
- zout & peper
Bereidingswijze:
Stap 1: Snijd de spitskool in kwarten en verwijder de harde binnenkern. Snijd de stukken daarna in dunne reepjes.
Stap 2: Snijd de winterpeen in dunne reepjes (julienne).
Stap 3: Meng de kool met de wortel in een kom. Rasp de limoen erboven en knijp daarna het sap uit. Meng met de olijfolie en breng op smaak met een snuf kristalsuiker, zout en peper.
Tip: was een limoen altijd goed af voordat je hem raspt. Er kan een klein waslaagje overheen zitten en dat is niet lekker.
Guacamole
- Bijgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 10 minuten
Ingrediënten:
- 3 avocado’s
- 1 limoen
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- zout
Extra nodig:
- fijne rasp
Bereidingswijze:
Stap 1: Halveer de avocado’s, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit. Prak het vruchtvlees daarna in een bakje fijn met een vork.
Stap 2: Rasp de limoenschil en knijp het sap uit boven de avocado. Meng beiden even goed door elkaar.
Stap 3: Pel en snipper de ui. Voeg toe aan de avocado.
Stap 4: Pel ook de knoflook en rasp deze boven het avocadomengsel. Goed roeren, proeven en op smaak brengen met een beetje zout.
Aan tafel!
Wanneer alle gerechtjes klaar zijn, zet je de taco's, lekkerbekjes, koolsla, salsa én guacamole los op tafel. Zo kan iedereen zelf zijn eigen taco's bereiden. Gezellig!