Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Design voor een prikkie: hier vind je de mooiste lookalikes!

Je kent het vast wel, je wordt op slag verliefd op een bepaalde lamp, stoel of een ander designitem voor in huis, maar van het prijskaartje krijg je het spontaan benauwd. Dat wordt nog even verder sparen óf verder dromen. Of... je gaat op zoek naar een betaalbare lookalike. En het fijne is, dat zoeken hoef je nauwelijks zelf te doen, want dit briljante Instagramaccount doet dat al voor jou.

Op het account @lookalinterior worden lookalikes verzameld van populaire meubels en woondecoratie, zodat je zelf niet meer naar een betaalbaar alternatief hoeft te zoeken. De lookalike items en meubels lijken extreem veel op 'de echte' items, of zijn soms zelfs nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Toch is er dus één heel groot verschil: het prijskaartje. 

Het account houdt de huidige interieurtrends nauwlettend in de gaten en deelt dagelijks de leukste lookalikes mét de verkoopadressen of merken. 

Dit
Dit zijn de interieurtrends van 2023
Dit zijn de interieurtrends van 2023

De kleur beige en ronde vormen

Een van dé interieurtrends van 2023 is de kleur beige en bijpassende aardetinten, vaak gecombineerd met ronde vormen. Deze kleuren en vormen zie je dan ook volop terugkomen in de items die de Instagrampagina deelt. De onderstaande fluffy fauteuils, lampen en vazen zijn bijvoorbeeld grote favorieten. 

Gekleurd servies

Nog een trend die niet weg te denken is, is die van gekleurd servies. Ze staan prachtig in elke kast of op een wandplank en geven het koffie- of theemomentje net een wat sfeervollere en kleurrijke touch. Zo zijn de onderstaande kopjes amper van elkaar te onderscheiden, op het prijskaartje na. 

Dit
Opvallende serviestrends van 2023
Dit zijn de opvallende serviestrends van 2023

En ook de trend van de gekleurde, glazen kandelaren spelen hier goed op in. 

De messing tafellamp

Daarnaast is messing nog altijd hot, dus ook dit thema komt volop terug op de Instagrampagina. Een grote favoriet is de messing tafellamp. 

Fotocredits:

 

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: