Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Zo verwerk je de televisie op een stijvolle manier in je interieur

Beeld © iStock

Wanneer de televisie uit staat is het niet meer dan een groot, donker vlak. Zeker tegen een lichte muur zorgt dit voor een groot contrast en kan dit er hard uitzien, of zelfs als doorn in het oog voelen. Het is daarom goed om de ruimte rondom de televisie op te vullen met decoraties om de afleiding van dat zwarte vlak op de muur te halen. Hoe? We zetten vijf manieren op een rij!

1. Behang of muurschilderingen

Een mooi structuurbehang of fotobehang met een opvallende print kan ervoor zorgen dat die saaie, kale muur rondom de televisie er een stuk gezelliger uitziet. Bovendien vestig je de aandacht nu minder op het harde, zwarte scherm in de woonkamer.

2. Fotolijstjes of kunst

Door de muur op te vullen met fotolijsten en/of kunst is het contrast tussen de muur en de televisie minder groot. Op deze manier neem je je televisie eigenlijk op in de zogenoemde gallery wall. Gebruik het liefst lijsten in dezelfde stijl om te zorgen voor cohesie en rust. Wil je toch een speels effect creëren? Varieer dan in de grootte van de lijsten.

Tip: Gelukkig zijn er ook minimalistische en platte televisies verkrijgbaar die zich voordoen als schilderij door digitale kunst te tonen in standby-modus. Sommige van deze televisies zijn er inclusief omlijsting, zodat je televisie op een echt kunstwerk lijkt. Maar als je een beetje handig bent, kan je zelf ook een omlijsting klussen!

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

3. Boekenplankjes

Als je op zoekt bent naar een eenvoudige oplossing, dan zijn boekenplankjes ideaal. Hierop kan je fotolijsten plaatsen, sculpturen, boeken of andere eyecatchers die de aandacht weghalen van het grote scherm.

4. Houten panelen

Met de komst van de welbekende Japandi interieurstijl zijn houten wandpanelen ontzettend populair. Vooral nu technologie in steeds grotere mate deel uitmaakt van woningen, is het fijn om rust terug te vinden in natuurlijke elementen. Er zijn daarnaast talloze online DIY-video’s te vinden om deze wandpanelen zelf te monteren. Lees hier hoe je deze zelf maakt.

5. TV-meubel

Een van de beste manieren om je televisie te verbergen is door er een maatwerkkast met open vakken omheen te bouwen. Hiermee benut je alle ruimte in het huis door de hoogte in te werken én het dient als een perfecte plek om je mooiste accessoires in uit te lichten. Met led-verlichting zet je de decoraties extra goed in de spotlight!

Fotocredits:

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: