Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven!

Een moderne tuin mét privacy voor Niels en Annemiek

Niels en Annemiek wilden graag een moderne tuin met wat meer groen én privacy bij hun woning in Hoogvliet. De tuin was namelijk vooral een kale zandbak, met één enorme (groene) doorn in het oog die het zonlicht tegenhoudt. Hun huis hebben ze onlangs al van binnen helemaal aangepakt, maar de tuin liet nog even op zich wachten. Daar mag Tom bij helpen met zijn team!

Nadat ze het huis van binnen volledig hebben verbouwd moest de tuin nog aangepakt worden. De handigheid en het inzicht ontbrak alleen nog. Ze vonden het moeilijk om een mooie en praktische indeling te maken met al hun wensen.

De enorme coniferen die er al stonden zorgden dan wel voor wat groen in de tuin, maar ze beschouwden deze vooral als een doorn in het oog. De bomen zijn te groot en nemen vooral veel zonlicht weg. Daarvoor in de plaats mag er ander groen en mooie, natuurlijke materialen komen. Zodat de tuin evengoed lekker groen is en ze wat meer privacy in de tuin krijgen. 

 

Het ontwerp

Tom vertelt over het ontwerp, waarin rekening is gehouden met alle wensen van Niels en Annemiek. Omdat de tuin best veel inkijk heeft van de omliggende huizen zouden ze hier graag wat meer privacy voor in de plaats willen. In het ontwerp is er op verschillende plaatsen gezorgd voor privacy door middel van beplanting. Daarnaast maakt hij twee fijne zitgedeeltes die hij met elkaar verbindt door een looppad.

Een schutting in plaats van coniferen

Allereerst verwijdert Tom de coniferen. Deze zijn ontzettend groot en breed en zorgden ervoor dat er amper zon in de tuin kwam. Met een kettingzaag zaagt hij ze bij de stammen door, om ze vervolgens goed te kunnen verwijderen met de graafmachine. Hiervoor in de plaats heeft Tom een prachtige zwarte schutting neergezet. Vanwege de veiligheid droeg Tom hierbij een helm en een zaagpak. Het pak is gemaakt van bepaalde vezels waar je niet met je zaag doorheen kan komen.

Privacy door leibomen

Vooral in het achterste gedeelte van de tuin hadden de bewoners veel last van inkijk. Daarom zijn er twee steeneik leibomen geplaatst. Deze leibomen vormen hele mooie schermen die de privacy van Niels en Annemiek vergroten. Het blad voelt leerachtig aan en is donkergroen aan de voorkant en lichtgroen aan de achterkant. Het leuke aan deze boom is dat er ook eikels in groeien.

De vlonder

Onder de veranda bij het huis heeft Tom een vlonder geplaatst. Hiervoor heeft hij de tegels laten liggen, omdat deze een hele mooie basis vormen om op te bouwen. De vlonder is gemaakt van douglashout wat een natuurlijke maar vooral ook een warme uitstraling geeft aan de tuin.

Een terras

Achter in de tuin wilden ze graag kunnen genieten van de zon. Nu de coniferen weg zijn is dit ook mogelijk gemaakt. Tom heeft een mooie betontegel geplaatst met een print waardoor het lijkt op natuursteen. Hij heeft er rekening mee gehouden dat de tegel in de tuin net iets hoger ligt dan de stoep achter de tuin. Hiermee voorkomt hij dat de tuin blank komt te staan wanneer er veel neerslag is geweest.

Om het terras achter in de tuin te verbinden met het terras op de vlonder, heeft Tom een looppad gecreëerd van stenen met een authentieke uitstraling.

Groen

Aan de zijkant van het terras heeft Tom mooie borders gecreëerd waar lekker veel groen is geplant. Hij heeft onder andere gekozen voor een aantal meerstammige bomen. Het mooie hiervan is dat er hierdoor veel hoogte- en breedteverschillen in de tuin ontstaan wat zorgt voor transparantie en diepte in de tuin. Ook heeft hij siergras geplant waar prachtige pluimen aan groeien. Tot slot heeft hij nog een groen gazon geplaatst wat in de zomer natuurlijk ook voor extra verkoeling zorgt. 

Het eindresultaat

Niels en Annemiek wisten niet wat ze zagen en zijn ontzettend blij met het eindresultaat. De tuin vormt een eenheid met het huis en voldoet aan alle wensen. De tuin heeft veel groen, genoeg privacy én de moderne stijl die ze zo graag wilden. Ze kunnen niet wachten om hier lekker met elkaar van te gaan genieten.

Shop the look

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van