Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Jaspers tips voor winterse en sfeervolle interieurstyling

Het is al bijna 21 december, wat betekent dat de dagen tot die tijd nog altijd korter worden én dat de astronomische winter dan écht begint. Voor stylist Jasper Burg is dit dé tijd om het huis knus te maken en in wintersferen te brengen. En wees gerust, met een paar makkelijke aanpassingen draai je het zo weer terug na de winter.

Jaspers tips voor winterse en sfeervolle interieurstyling

04:08

1: Vervang frisse, zomerse kleuren voor warme tinten

Witte tinten schreeuwen natuurlijk licht en zomer. Dit kan erg mooi zijn, maar in de winter maakt Jasper er liever een warme woonkamer van. Breng de lichte decoraties en kleden maar naar zolder en verwelkom donkere, sfeervolle tinten in je interieur.

2: Geef de kussenhoezen eens een nieuwe textuur

Naast kleuren zijn er ook stoffen die typisch zomers zijn, zoals linnen. Fluwelen, bouclé of sherpastof is daarentegen een stuk zachter en lekker warm om tegenaan te liggen tijdens de koudere wintermaanden.

3: Vervang of verf klein meubilair

Krukjes, een kleine poef of een bijzettafeltje kun je ook gemakkelijk vervangen of omtoveren tot een winterse variant. Verf het bijvoorbeeld in een donkere kleur. Zo geef je jouw interieur in een mum van tijd een mini-metamorfose!

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

4: Natuurlijke wintermaterialen

In plaats van kleurrijke plukbloemen kun je ook winterse decoraties uit de natuur halen. Denk aan dennenappels of ilex takken met rode bessen of takken die je leuk kunt versieren met een aantal kerstballen.

5: Kaarsen en lichtjes

Tijdens de donkere avonden wil je natuurlijk wel wat warme verlichting in huis halen. Je kunt alles uit de kast trekken met kerstverlichting, maar een paar kaarsen zijn natuurlijk nog het sfeervolst. Voor gezinnen met kinderen zijn er tegenwoordig ook handige led-kaarsen die net zo mooi kunnen zijn!

6: Zachte plaids

Het is voor te stellen dat je verwarming wegens de huidige energieprijzen een graadje lager staat ingesteld. Een warm én stijlvol plaid schiet je daarin te hulp. Het geeft je woonkamer niet alleen een huiselijke en warme sfeer, maar het is dus ook praktisch als je zit te rillen voor de televisie.

7: Kersttafel sfeervol versieren

Tijdens de feestdagen zijn er vast weer gezellige etentjes gepland. Houd jij ook zo van het versieren van de tafel? Als je het Jasper vraagt hoef je niet bang te zijn om hierbij verschillende stijlen te mixen. Het geeft je eettafel juist een unieke touch!

Dit is een artikel van