Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Zo versier je je kersttafel met accessoires uit de natuur

De feestdagen staan voor de deur en dat vraagt om gezellige aankleding in en rondom huis. Er is niets leukers dan op deze dagen samen te zijn met de mensen die je liefhebt. Staat er een gezellig kerstdiner op de planning en wil je de natuur graag terug laten komen in de aankleding? Wij hebben een aantal tips verzameld en op een rijtje gezet:

1. Groen, groener, groenst

Groen is natuurlijk dé kleur van de natuur en is samen met rood dé kleur van kerst. Wil je de kersttafel een natuurlijke uitstraling geven, dan kan bladgroen niet ontbreken. Doe een rondje door je tuin of verzamel tijdens je wandeling in het bos een paar mooie takken, het liefst een paar dennentakken of hulsttakken. Decoreer deze op het midden van je tafel en maak het af door er een aantal dennenappels of rode bessen tussen te leggen. 

En wil je het écht kerstig maken, dan kun je nog wat maretakken boven de kersttafel hangen. Beter bekend als de mistletoe! 

2. Takkenfeest!

Uiteraard kunnen servetten ook niet ontbreken bij een mooi gedekte tafel. Maar zeker tijdens kerst vragen deze om wat extra versiering. Zo kun je er een twijgtak of eucalyptustakje tussen steken voor een natuurlijke, botanische sfeer.

3. Naambordjes

Om het extra persoonlijk en feestelijk te maken is het wel zo leuk om de tafel te voorzien van naambordjes. Extra leuk is het als deze van natuurlijke materialen zijn gemaakt, of zijn versierd met accessoires uit de natuur. Denk aan blaadjes, besjes en takjes. Of kies voor een dennenappel als naamkaartjeshouder. 

4. Feestelijke kaarsen en lichtjes

Een tafel is nog feestelijker als je 'm voorziet van een paar lampjes of kaarsjes. Deze geven een romantisch en warm effect, wat natuurlijk onmisbaar is tijdens de feestdagen. Kies een aantal dinerkaarsen, mooie kerstlampjes of kaarsen in de vorm van kleine kerstboompjes. 

5. Rode bessen

Wil je de traditionele kerstkleuren uitlichten, dan kunnen hulsttakken (ilex) niet ontbreken, de bekende takken met knalrode besjes. Deze staan prachtig in een vaas, maar je kunt de besjes ook in een waterfles stoppen en deze vervolgens gebruiken als kaarsenhouder. 

6. Beige tinten en droogbloemen 

Ben je fan van beige tinten en wil je deze stijl doorvoeren in de kersttafel? Kies dan niet alleen in je tafelkleed, servies en servetten voor deze kleuren, maar ook in de natuurlijke decoratie. Denk aan droogbloemen en zachte pluimen in een vaasje! 

Fotocredits:

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: