Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Nieuw jaar, nieuwe kleur! Dit zijn de 4 trendkleuren van 2023 volgens experts

Het nieuwe jaar vraagt om een verfrissende omgeving. Elk jaar zijn er weer nieuwe kleuren die worden uitgelicht door experts. Van kalme tinten tot gedurfde sfeermakers, wij zetten de belangrijkste trends voor je op een rij!

Viva Magenta

Het Amerikaanse kleurenbedrijf Pantone heeft in samenwerking met trendvoorspellers een roodroze tint uitgeroepen tot kleur van het jaar voor 2023. Volgens hen staat de gedurfde kleur voor “levendigheid en kracht”, wat helemaal in lijn is met de experimenterende en open houding van deze tijd.

De kleur heeft wat weg van fuchsia door de paarse en roze invloeden, maar in plaats van roze overheerst de rode tint net iets meer wat zorgt voor een volwassen en onbevreesde kleur. Verwerk de kleur bijvoorbeeld in een liefdevolle slaapkamer of een levendige kinderkamer!

Vining Ivy

Verfbedrijf Sigma koos daarentegen voor een koelere, blauwgroene tint. Ze beschrijven de kleur als “modern en trendy” en zowel kalmerend als energiek. De manier hoe je de kleur in het interieur toepast is uiteindelijk bepalend voor de sfeer die je creëert.

Wild Wonder

In tegenstelling tot de uitgesproken Vining Ivy en Viva Magenta, is de pastelachtige tint Wild Wonder een stuk ingetogener en natuurlijker. Flexa koos voor hun kleur van het jaar 2023 een zonnige en positieve kleur die vooral bestaat uit groene en gele tinten. Deze trendkleur is subtiel en past daarom gemakkelijk in diverse ruimtes van het huis.

Dit
Meer lezen over Wild Wonder?
Dit is de nieuwe kleur van het jaar: Wild Wonder

Nordic Green

We blijven nog even hangen in de groene tinten met Nordic Green. Karwei koos een groengrijze tint die helemaal past bij je matcha latte, de bossen en de natuur. De rustige, aardse kleuren zorgen ervoor dat je alle kanten op kan. Geef je het interieur een stoere touch door wat industriële, zwarte elementen toe te voegen of behoud je liever de kalme sferen en vul je het aan met andere natuurlijke tinten?

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: