Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Een stoere speelkamer voor Lucas en Tijn in Huizen

Nikki en Leon, de ouders van Lucas en Tijn, schakelden het klusteam van Eigen Huis & Tuin Lekker Leven in omdat ze graag een leuke speelkamer voor hun zoontjes wilden. Ze hadden eerder al een poging gedaan, maar de kamer was nog altijd sfeerloos en totaal niet uitnodigend voor de jongens om er daadwerkelijk te gaan spelen. Ons klusteam wist hier gelukkig wel raad mee en ging aan de slag.

De speelkamer van Lucas en Tijn was dus wel al gerealiseerd door Nikki en Leon, maar hij was nog erg saai en sfeerloos. Met als gevolg dat de jongens er eigenlijk niet echt speelden. Aan het klusteam de taak om hier een supercoole plek van te maken waar de jongens urenlang kunnen spelen! 

De kinderen zijn gek op bouwen, klimmen en op gamen. De wens is dan ook dat er een leuke hut komt, een bouwplek voor LEGO én niet te vergeten: een plek waar ze samen kunnen gamen. Patrick had gelijk al een paar leuke ideeën en ging aan de slag.

Het ontwerp

Patrick deelde zijn gedachtes met interieurstylist Roy, waar een te gek ontwerp uit voortkwam. Nikki en Leon houden van een serene look en dit creëerden ze zelf al in hun interieur door te kiezen voor een rustig behang en daarbij zachte kleuren terug te laten komen in het meubilair. In de speelkamer wordt deze stijl dan ook doorgevoerd. In de indeling wordt rekening gehouden met voldoende opbergruimte om de chaos te voorkomen. Ook is er nagedacht over een echte klim- en speelhut. Kortom er is geluisterd naar elke wens.

Een rustig behang

Om te beginnen kregen twee van de vier muren een mooie, rustige kleur blauw als basis. De twee andere wanden kregen een speels behangetje die mooi past bij het kleurenpalet van de rest van de kamer.

Omdat de muren in het huis waren gespoten zat er een grove structuur met allerlei scherpe bultjes in de wand. Hierdoor kon er niet direct op behangen worden. Dit plakt niet lekker en bovendien blijf je de bultjes er doorheen zien. Daarom heeft Patrick de muren eerst even glad geschuurd, waardoor het behang er lekker strak op geplakt kon worden. 

Het klimkasteel

De kamer is lekker groot, waardoor de wens voor een klimkasteel niet overgeslagen kon worden. Patrick koos ervoor om het kasteel geheel van hout te maken, met aan de zijkant een open kast. Extra leuk aan deze kast is dat deze multifunctioneel is, aangezien deze ook dient als de trap van het kasteel. Een efficiënte opbergruimte zonder dat het al te veel ruimte in beslag neemt. Bovenaan de trap is een plateau bevestigd waar de jongens heerlijk op kunnen spelen.

Opruimidee voor losse rommeltjes

Voor de viltstiften, potloden en andere losse knutselspullen en speelgoed van de jongens had Roy een heel leuk opruimidee. Door op een houten plaat kapstokhaakjes en bloempotjes te bevestigen creëerde hij een superhandig opruimsysteem. Zo kunnen de jongens heel makkelijk hun losse rommeltjes opbergen en blijft de kamer – als het goed is – lekker netjes. 

De plaat geeft hij een zachte kleur die Patrick ook heeft gebruikt voor de frontjes van de opbergkast. Op deze manier komt de kleur meerdere keren terug en is er meer eenheid gecreëerd.

Een knutselhoekje met opbergkast

Het volgende meubelstuk dat Patrick maakte zorgde wederom voor lekker veel opbergruimte. Voor dit meubel gebruikte hij dezelfde materialen als het klimkasteel. Om de uitdaging voor het zelf opruimen wat leuker te maken heeft hij gekozen voor rolbakken onder het meubel. Zo kunnen de jongens na het spelen lekker met de bakken door de kamer heen gaan en zelf gemakkelijk hun speelgoed opruimen.

Wanddecoratie

Om de kamer de gewenste sfeer te geven is er natuurlijk ook gedacht aan decoratie. Roy is erg creatief en maakte wederom leuke kunstwerken voor aan de wand. Dit keer ging hij aan de slag met twee canvassen en dominosteentjes. Van deze steentjes maakte hij de eerste letters van de jongens, gaf de kunstwerken een stoer kleurtje en hing ze op boven de kast van de knutselhoek. 

Verschillende vloerkleden

De speelkamer heeft een riante oppervlakte wat zorgt voor een grote, open ruimte. Roy heeft de vloer bekleed met verschillende vloerkleden, zodat er ook verschillende speelzones ontstaan. Daarnaast maakt het de kamer iets warmer en zachter. Zeker omdat er een tegelvloer ligt is dit extra fijn. Het speelt toch nét even lekkerder op een zacht vloerkleed. 

Onder het speelkasteel staat een fijne, zachte bank zodat er ook even gerelaxt of gegamed kan worden. 

Het eindresultaat

De speelkamer is prachtig geworden en is voorzien van een klimkasteel, een plek om te bouwen en om te knutselen. Lucas en Tijn zijn ontzettend blij met hun stoere speelkamer en staan te popelen om hier samen te klimmen, bouwen, knutselen en gamen.

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: