Ga naar de inhoud
Stagiair gezocht

Vacature: Stagiair online redactie RTL Wonen

Heb jij affiniteit met wonen en interieur, hou je van klussen of probeer je elk weekend een nieuw recept? Lees dan vooral even verder. Wij zoeken een online redactiestagiair die zich graag wil ontwikkelen in het schrijven van de leukste artikelen en het bedenken van interessante content. Periode: eind augustus of begin september tot en met januari 2023.

Wat kun je verwachten?

Je gaat aan de slag binnen het kleine maar enthousiaste online team van RTL Wonen, waar je als volwaardig redacteur mee mag denken én schrijven aan alle online wooncontent die we dagelijks op ons online platform publiceren.

Iedere dag opnieuw inspireren we onze volgers via verschillende kanalen (Instagram, Facebook én de website) met prikkelende artikelen. Of het nu gaat om de laatste woontrends, om interessante lifehacks in het huishouden, tips rondom tuinieren of het uitwerken van een recept, jij weet er wel raad mee.

Je kunt je verdiepen in de doelgroep en de bijbehorende behoeften op social media. We werken onder andere samen met programma's als Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, Kopen Zonder Kijken en De Perfecte Verbouwing, maar ontwikkelen ook zelf online only content. 

Stage lopen doe je fulltime. Twee dagen in de week op kantoor in Hilversum en drie dagen per week vanuit huis, waarbij we de dag beginnen met een online vergadering. Een perfecte afwisseling van omgevingen én genoeg mogelijkheid om al het lekkers uit de kantine te proeven. 

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je zit in het 3e of 4e leerjaar van een gerelateerde mbo-, hbo- of wo-opleiding (journalistiek, communicatie, creative business of een media gerelateerde studie)
  • Je schrijft foutloos Nederlands met veel passie en creativiteit
  • Je bent dol op social media en weet er werkelijk alles vanaf
  • Je woont in de buurt van Hilversum óf vindt het niet erg om een stukje te reizen op de dagen (twee keer per week) dat we naar kantoor gaan.
  • Video's editen is iets waar jij je in aan het ontwikkelen bent. 

Past deze stage helemaal bij jou? Mail dan je cv én motivatie zo snel mogelijk naar thomas.dekker@rtl.nl.

Wat bieden wij jou?

  • We bieden je een leuke, interessante en leerzame stage bij Europa’s grootste tv, radio- en productiebedrijf RTL.
  • Een passende, maandelijkse stagevergoeding. 
  • Je werkt voor de leukste woonprogramma’s op de Nederlandse televisie met een enorme fanbase, zowel online als offline. 
  • Uiteraard zijn gezellige collega’s inbegrepen!

Waarvan ken jij RTL?

Je kunt RTL kennen van de verschillende tv-zenders of via een van onze digitale platformen. Je checkt het laatste nieuws via RTL Nieuws en weet of het gaat regenen of voorlopig droog blijft via Buienradar. Of plof jij na een drukke dag op de bank voor een avondje Videoland? 

Mensen weten onze tv-zenders feilloos te vinden op hun afstandsbediening en met Videoland, RTL XL, Buienradar, vloggers en bloggers op YouTube zijn we uitgegroeid tot de grootste lokale online speler. Door al deze activiteiten ben je verbonden met ons, RTL Nederland.

Bij RTL werken we elke dag keihard om het beste entertainment te maken en HET gesprek van de dag te zijn. Of je nou thuis bent, onderweg naar je werk of in de kroeg met vrienden, ons doel is om je te voorzien van relevante verhalen die er toe doen en jouw nieuwsgierigheid prikkelen en voeden. En dat doen we het liefst met jong, aanstormend talent.

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: