Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven!

Aflevering 155 | 2 december 2022

Dubbel feest! Niet alleen staat er vandaag een zoete Sinterklaasborrelplank op het menu, maar ook Hugo is weer terug in de keuken van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven! Verder kijken we vandaag binnen in onder andere een verbouwd familiehuis en geeft Tom je tips over het snoeien van de tuin en het recyclen van de takken. Ook laat Babette zien hoe ze kunstwerken maakt met papier-maché.

Borrelen met Hugo!

Hugo is terug! Dit seizoen was hij er even tussenuit voor een tijdelijk project en werd hij vervangen door de eveneens geweldige chefs Sandra Ysbrandy en Samuel Levie. Met het zoete smulfestijn van vandaag maakt hij het weer goed. Voor de borrelplank maakt hij een brownie waar je gemakkelijk allerlei overgebleven ingrediënten in kunt verwerken. Denk aan het snoep van Sint-Maarten, pepernoten of een chocoladeletter. En op zo’n Sinterklaasplank mag amandelspijs natuurlijk ook niet ontbreken! Hugo maakt dit uiteraard vers voor de ambachtelijke amandelbroodjes. Het recept lees je hier.

Tuintips van Tom

Het najaar is voor veel bomen hét moment om te gaan snoeien. Tom vertelt je daarom vandaag alles over het snoeien van de bomen en wat je vervolgens met het snoeiafval kunt doen. Dit kun je namelijk heel handig recyclen in je eigen tuin! Lees de tips hier terug.

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Grote verbouwing

Lotte (@lottevinkinterieurontwerp) en haar man uit Wateringen hebben hun huis helemaal gestript en verbouwd totdat het oude huis onherkenbaar was. Tijdens haar rondleiding door het huis legt ze je uitgebreid uit hoe ze dit huis hebben omgetoverd tot een ruimtelijk en licht familiehuis met een grote tuin.

DIY met Babette

Babette (@babette_hofstede) laat zien dat je veel meer kan met papier-maché dan het creëren van suprises. In haar atelier maakt ze schilderijen, dieren en bloemen van dit handige materiaal. Stap voor stap legt Babette je uit hoe je dit maakt. Zelf aan de slag gaan met papier-maché? Bekijk het item hier terug.

Binnenkijker

Myrle (@stijlbijstout) heeft in haar woning in Rijswijk een leuke eigentijdse stijl. Voor haar interieur kocht ze alles online, onder andere als gevolg van de toenmalige lockdown. Toch heeft het online winkelen goed uitgepakt in haar kleurrijke en originele interieur. Laat je inspireren!

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 4, aflevering 155.

Dit is een artikel van