Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Kleine badkamer? Zo maak je alsnog ruimte voor een bad

Na een koude, regenachtige dag in een warm bad liggen is voor velen een ultiem genietmomentje. Toch lijkt dit onmogelijk wanneer je een kleine badkamer hebt. In dat geval wordt het bad vaak het eerste geschrapt in het ontwerp. Maar met een slim ontwerp is dit makkelijker dan je denkt!

Bad-douche combinatie

Een douche én een bad zal zeker in een kleine badkamer vaak te veel ruimte innemen, maar een douche ín een bad? Dat kan wellicht wel. De bodem van een bad kan tijdens het douchen nogal glad worden, dus leg ter veiligheid een antislipmat neer of kies een bad met een vrij platte bodem.

Combineren met inloopdouche

Liever toch een douche én een apart bad? Dan kun je in dat geval vaak het beste voor een inloopdouche kiezen. Deze neemt minder ruimte in beslag – omdat je slechts één wandje nodig hebt in plaats van een hele cabine – én het zorgt ook nog eens voor een ruimtelijker aanzicht. 

Vrijstaand bad

Een vrijstaand bad is vaak dieper en hoger en in de breedte juist smaller. Hierdoor neemt het minder ruimte in beslag. Misschien kun je niet helemaal languit liggen, maar je kunt er tenminste wel tot je nek in badderen. 

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

De Japanse badkuip

De Japanse badkuip staat ook wel bekend als een weekkuip of een ofuro. Dit is een zitkuip die speciaal is bedoeld voor badkamers met weinig ruimte, omdat het weinig vloerruimte in beslag neemt. En dankzij de vorm blijft het water in het bad lekker lang warm! De afmetingen van deze badkuip liggen tussen de 65-70 centimeter in diepte en hebben een diameter van niet meer dan 1,2 meter.

De badkuipen zijn er in een ronde en vierkante vorm. Oorspronkelijk zijn de ofuro’s van hout, maar je hebt ze ook van acryl of zelfs koper en roestvrijstaal voor een brutalistische uitstraling. Let er bij deze zware badkuip wél op dat je een stevige vloer hebt. Daarnaast kan het een uitdaging zijn om in het bad te klimmen. Een klein trapje ernaast kan dan wenselijk zijn. 

Denk verder dan alleen de badkamer

De badkamer mag dan te klein zijn, maar heb je ook gedacht aan de slaapkamer? Door een luxe, vrijstaand bad te plaatsen in de slaapkamer creëer je een hotel-chic interieur. Ook kun je denken aan ruimten met een schuin dak, zoals de zolder. Als je in bad ligt heb je echt geen hoog plafond nodig, dus kun je het bad juist plaatsen onder het lage of schuine plafond.

7x
Slim gebruik maken van ruimte?
7x interieurideeën voor zolders met een laag en schuin plafond

Fotocredits:

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: