Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven!

Eindelijk eenheid in de warme én moderne woonkamer van Brenda en Jur

Brenda en Jur wonen al vier jaar in hun fijne woning in Dordrecht, maar waren nog niet helemaal tevreden over het bij elkaar geraapte interieur in de woonkamer. Ze liggen dan ook niet helemaal op één lijn qua smaak. Martine, Jasper en het team schieten te hulp om een mooie balans te vinden in hun uiteenlopende wensen.

Het probleem

De muren van de kamer zijn al gestript, maar Brenda en Jur weten nog niet zo goed hoe de muren er uit moeten gaan zien. De woonkamer is erg diep en is opgevuld met van alles en nog wat. Het straalt dan ook allesbehalve rust en sfeer uit. 

Daarbij liggen de smaken van Jur en Brenda nogal ver uit elkaar. Samen komen ze er daarom ook gewoon niet uit. Brenda houdt bijvoorbeeld van gezelligheid en speelse details, terwijl Jur verlangt naar een rustig en strak ingericht huis. Beiden zijn ze het er gelukkig wél over eens dat ze op zoek zijn naar eenheid. Bovendien wil Jur een duidelijke scheiding zien tussen de woonkamer en de eethoek.

3-onderdelen kast

De blikvanger van de vernieuwde woonkamer is de op maat gemaakte open vakkenkast, die tevens als roomdivider functioneert. Op deze manier krijgt zowel de tv- en zithoek als de eethoek een eigen gedeelte die losstaan van elkaar. De kast kreeg een warme, lichtgele kleur.

Ook de tv-kast is van hetzelfde materiaal (MDF) gemaakt en loopt mooi door in de open kast. De verbindende buizen maakte Martine van stalen 35 mm CV-buizen. Dit materiaal is makkelijk bewerkbaar en is dit keer met een buizensnijder op maat gemaakt. Vervolgens zijn de buizen matzwart gespoten voor een stoere, industriële touch.

Het behang en de vloer

De nieuwe vloer is allereerst aangelegd zonder plinten, om het aanbrengen van het behang te vergemakkelijken. Op deze manier hoeft het behang niet al te secuur te worden gesneden. Om aan de wensen van Brenda te voldoen is er gekozen voor een mooi glanzend, crèmekleurig structuurbehang die de ruimte een ontzettend chique sfeer geeft.

DIY: van saaie lampenkap tot statement piece

Interieurstylist Jasper toverde een saaie lampenkap om tot een mooi statement piece voor boven de eettafel. Met een aantal zwartgespoten latjes kreeg hij het voor elkaar om een speels effect te creëren door ze ongelijk af te zagen.

DIY: Maak van een saaie lampenkap een unieke blikvanger

01:44

Schilderijen

Bij de kringloopwinkel heeft Jasper een paar schilderijen op de kop getikt. Hij was er niet meteen fan van, maar heeft het een nieuwe twist gegeven om er alsnog een toffe decoratie van te maken. Aangezien de woonkamer een basis heeft van rustige tinten, creëerde Jasper met accentkleuren zoals goud en zwart een mooie tegenhanger.

Bank met funky kussens

Brenda is dol op een speels element in het interieur. Jasper heeft daarom gekozen voor een bank in een unieke, ronde vorm en een bouclétextuur.

Nieuwe deur

De industriële look van de zwarte buizen is doorgevoerd naar de zwarte, glazen deur. Dit zorgt voor een mooi ruimtelijk effect en creëert diepte in het interieur.

Shop the look

Dit is een artikel van