Ga naar de inhoud
Koken met Sandra!

Knoflookgarnalen met gegrilde prei en polenta én walnootkoekjes

Heb jij al zin in echte winterse lekkernijen? Dan zit je met dit recept helemaal goed. Sandra maakt vandaag haar eigen notenmeel en gaat daar walnootkoekjes van maken. Daarbij bereidt ze nog een hoofdgerecht van knoflookgarnalen, gegrilde prei en polenta.

Knoflookgarnalen met gegrilde prei en polenta

  • Hoofdgerecht 4 personen
  • Bereiding ongeveer 25 minuten

Ingrediënten

  • 600-700 gr. dunne preien
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • 160 gr. snelkook polenta (maisgriesmeel)
  • 125 gr. Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine bos bladpeterselie
  • Snuf chilivlokken
  • 1 citroen
  • 450 gr. gepelde rauwe garnalen

Extra benodigdheden:

  • grillpan

Bereidingswijze:

Stap 1: Verhit de grillpan. Snijd het harde groen van de preien.

Stap 2: Halveer de prei overlangs, bestrijk met olie en gril in de grillpan in circa 10 minuten beetgaar. Dek af om het gaarproces te versnellen. Keer halverwege het grillen en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: Bereid de polenta volgens de gebruiksaanwijzing in kokend water met een snuf zout.

Stap 4: Rasp 80 gr. van de Parmezaanse kaas boven de polenta, voeg een scheut olijfolie toe en roer goed door.

Stap 5: Pel en hak de knoflook heel fijn. Hak de peterselie fijn.

Stap 6: Verhit een koekenpan, voeg een scheut olie toe en bak de garnalen 3-4 minuten. Keer halverwege het bakken.

Stap 7: Voeg vlak voor het einde van de baktijd de knoflook en chilivlokken toe en bak even mee.

Stap 8: Schep de peterselie erdoor en rasp de citroenschil boven de pan.  

Stap 9: Verdeel de polenta over de borden. Schep de gegrilde prei en knoflookgarnalen erop. Rasp er nog wat kaas overheen.

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Walnootkoekjes

  • 20 stuks
  • Bereiding: circa 25 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr. gepelde walnoten
  • 20 halve walnoten voor garnering
  • 200 gr. suiker
  • Zout
  • 1 eiwit
  • Rasp van 1 citroen

Extra benodigdheden:

  • keukenmachine
  • bakplaat met papier

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2: Maal de 250 gr. walnoten met de suiker en een snufje zout fijn. Voeg het eiwit erbij, rasp de citroen erboven en meng erdoor.

Stap 3: Maak 20 balletjes. Leg op de bakplaat en druk er een halve walnoot noot in.

Stap 4: Bak in circa 15 minuten goudbruin. Laat afkoelen.

Dit is een artikel van