Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Dit zijn de 4 kersttrends van 2022 volgens stylist Floortje

Het is heerlijk om al een beetje in de kerststemming te komen en je huis te versieren. Ook Gwen van Poorten is gek op Kerstmis en wil graag een zelfgemaakte kerstverrassing maken. Dit doet ze met hulp van stylist Floortje, geïnspireerd op de kersttrends van 2022.

De 4 kersttrends van 2022

Floortje weet als stylist natuurlijk alles over de huidige en komende kersttrends en licht er vier toe:

Trend 1: Vrolijk kerstfeest 

Bij de trend ‘vrolijk kerstfeest’ staan kerstitems en versiering met primaire kerstkleuren centraal. Ze springen lekker in het oog en stralen een en al vrolijkheid en gezelligheid uit.  

Trend 2: Natuurlijke kerst

Mag het allemaal iets rustiger van jou? Dan zit je met deze trend goed. Bij deze kersttrend draait het namelijk allemaal om de wat natuurlijkere kleuren en materialen van buiten. Denk aan lekker veel groen, hout en riet.

Trend 3: Winterse dromen

Denk je aan winter, dan denk je natuurlijk aan... sneeuw! Bij deze trend kunnen sierlijke winterse items dan ook niet ontbreken. Denk aan witte kerstballen, nepsneeuw, nep ijspegels en natuurlijk sneeuwpopjes. Eigenlijk alles wat wit, cozy en een winterse uitstraling heeft past in deze trend! 

Trend 4: Chic magnifique 

Vorig jaar zagen we vooral veel knalroze taartjes en suikerzoete accessoires. Maar dit jaar zijn de kleuren iets gedempter en mag het allemaal iets chiquer. 

Floortje en Gwen konden niet kiezen en hebben daarom gewoon elke trend verwerkt in de prachtige kerstklok. 

Een handgemaakt kerstcadeau

Samen met stylist Floortje maakt Gwen iets moois voor een dierbare vriend van Gwen, met wie ze iets bijzonders gemeen heeft: hun liefde voor Kerstmis. Samen met nog een andere vriend hebben ze een leuke kersttraditie waarbij ze een glazen kerstbal vullen met briefjes, waarop hun dromen, wensen en doelen staan. Een supermooie traditie om in stand te houden! 

Floortje en Gwen gingen aan de slag met een kerstklok voor binnen én buiten, gebaseerd op de kersttrends van 2022. Hiervoor gebruikten ze het frame van een oude lampenkap die ze decoreerden met lekker veel groen en mooie kerstballen. Hierbij werkten ze het frame weg met prachtige kunsttakken die ze vast hebben gezet groen staaldraad, zodat de bevestiging niet opvalt.

Dit is een artikel van