Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven!

Aflevering 151 | 28 november 2022

Een nieuwe week met weer een lekker gevarieerd programma vol interieurinspiratie en smakelijke recepten. Op makkelijke maandag maakt Sandra een boerenkoolquiche met een linzensalade. Verder beginnen Martine en Jasper aan flinke klus voor een woonkamer in Dordrecht, nemen we een kijkje in de tuin van Nienke én doen we alvast wat inspiratie op voor de feestdagen.

Koken met Sandra!

Een nieuwe week beginnen met een gevoel van ‘ik kan de wereld aan!’, dat wil toch iedereen? Daarom maakt Sandra een makkelijk recept met niet te veel gedoe. Een quiche is een fantastisch voorbeeld van zo’n gerecht. Niet alleen is het heel erg lekker en boordevol groenten, maar je kan het ook prima voorbereiden om later van te smullen. Sandra haalt de mooie, gekrulde boerenkoolbladeren die ze voor dit gerecht gebruikt natuurlijk vers uit de moestuin. Daarbij maakt ze ook nog een lekkere lindzensalade. Lees hier hoe je dit recept maakt.

Metamorfose 1/2

Brenda en Jur wonen al vier jaar in hun fijne huis in Dordrecht, maar zijn eigenlijk nog niet helemaal tevreden over de woonkamer. Ze hebben het behang er al af gestript, maar wat nu? Het valt niet mee, omdat ze niet helemaal op één lijn liggen qua smaak. Het bij elkaar geraapte interieur hopen ze om te toveren tot een sfeervol geheel met behulp van Martine, Jasper en het klusteam. Aan hen de taak om een middenweg te vinden in hun uiteenlopende stijlen. Bekijk de aflevering terug om te zien hoe ze van start gaan! 

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

DIY met Marieke

Langzaam maar zeker komen we in de stemming voor de feestdagen. Marieke (@lalafete.joyofgiving) laat zien dat je cadeautjes heel gemakkelijk kunt inpakken zonder papier. Ze werd geïnspireerd door de Japanse traditie furoshiki, waar ze al jaren cadeaus inpakken met herbruikbare, multifunctionele stoffen doeken. Net zo leuk én ontzettend duurzaam omdat je ze keer op keer kunt hergebruiken! Bekijk het item hier terug.

Buitenkijker

Nienke (@brocanteannovandaag) is gek op een combinatie van oude en nieuwe elementen. Hier heeft ze dan ook volop gebruik van gemaakt in haar eigen tuin. Ze heeft een boerderijwoning in een landelijke stijl, die is doorgevoerd naar de tuin met veel brocante elementen. Door te struinen op websites en markten wist ze de ruime tuin op te vullen met de meest unieke items. Neem een kijkje en laat je inspireren!

DIY met Floortje en Gwen

Ook interieurstylist Floortje en Gwen van Poorten zijn al helemaal in de feeststemming en vertellen je alles over dé kersttrends van dit jaar, terwijl ze je laten zien hoe je een vrolijk gedecoreerde kerstlampenkap maakt. Lees hier alles over de kersttrends van 2022.

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 4, aflevering 151.

Dit is een artikel van