Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Een gezellige family cave voor Justin en Esmee

Esmee en Justin wonen in een fijn huis in Rotterdam. Ze hadden als wens om van de zijkamer een mooie en grote familiekamer te maken, ze wisten alleen niet goed hoe ze dit moesten realiseren. Martine wist hier wel raad mee en ging samen met haar team aan de slag om er een sfeervolle familiekamer van te maken.

Ze hebben – naast hun woonkamer – nog een grote ruimte die ze tot voor kort vooral als rommelhok gebruikten. Alles werd er maar gewoon neergezet, waardoor het allesbehalve sfeervol was. Maar hun wens? Een gezellige kamer waar ze met vrienden en familie kunnen zitten voor een gezellig filmavondje of een feestje. Een soort van ‘family cave’ dus! 

Daarnaast zou Esmee ook graag een werkruimte willen voor het uitoefenen van haar hobby.

Het ontwerp

Martine kreeg bij het maken van het ontwerp hulp van stylist Roy. Ze maakten een prachtig ontwerp en hielden daarin rekening met alle wensen van Esmee en Justin. Roy koos in de basis voor een mooie zandkleur met daartegenover wat grote kleurcontrasten. 

Grote maatwerkkast

Bij een grote ruimte hoort ook een mooie en grote maatwerkkast. Martine maakte daarom van MDF een kast op maat van 3 meter breed en 2,7 meter hoog. Dit is natuurlijk gigantisch en kan niet gemaakt worden uit één deel, daarom gebruikte Martine vier delen. Ze heeft per deel een andere vakverdeling gemaakt die ze als een soort blokkendoos in elkaar liet vallen. 

Geschilderd vlak op de muur én plafond

Op de muur is een groot zwart vlak geschilderd, waar de grote vakkenkast tegenaan is gezet. Voor een extra chic effect is er ook een deel van het plafond mee geschilderd. Dit plafond vraagt alleen wel om een andere bewerking, aangezien het een hele grove structuur heeft. Allereerst zijn de lijnen van het vlak afgeplakt, waarna de ruimte tussen het plafond en de tape is ingesmeerd met acrylaatkit. Hier is overheen geschilderd en vervolgens is de tape direct verwijderd, waardoor er een hele strakke lijn ontstaat. 

Werktafel

Martine is uiteraard ook aan de slag gegaan met Esmees grote wens: een eigen werkplek voor haar hobby. Esmee bedrukt in haar vrije tijd kussentjes waar ze voldoende ruimte en een goed bureau voor nodig heeft. Martine zou Martine niet zijn als ze niet zelf een fijne werktafel zou maken. Dit heeft ze gedaan met behulp van multiplex, met een functioneel én bureau als eindresultaat! 

DIY decoratie

Roy barst van de creatieve ideeën en heeft zo ook een plan gemaakt voor een mooie vaas en een kunstplant. De vaas maakte hij van een lege wijnfles, een kwarkemmertje en betonmix met een beetje water. Met een mooie tak erin is het een prachtig item geworden voor in de familiekamer. Ook heeft Roy een kunstplant voorzien van een knalblauwe kleur om de kamer net een beetje meer contrast te geven.

Finishing touch

Als finishing touch heeft Roy de wandkast voorzien van mooie decoratie en accessoires. Deze heeft hij niet opgehangen, maar laat hij tegen de wand leunen. Zo ontstaat er meer diepte in de kast wat voor een speels effect zorgt. Bovendien kan er zo in de toekomst nog gemakkelijk gevarieerd worden in de decoratie waarbij je bijvoorbeeld kunt inspelen op de seizoenen. 

De basiskleuren zijn rustig gebleven met af en toe een lekkere knalkleur. Justin en Esmee vinden het heel bijzonder en zijn er ontzettend blij mee. Ze kunnen niet wachten om hier gezellig met familie en vrienden te zitten. 

Shop the look

Zwarte booglamp | industriële tafellamp | art deco lamp | rode vaas | eetkamerstoel | plaid | jute vloerkleed | grijze vloerkleed 

Kleuren op de muur:

Behang | wanden: D506.68 | bar, bureau, kasten: RN.01.38

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van