Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Deze 5 verrassende fruitsoorten kun je gewoon met schil eten

Dat je dagelijks een bepaalde hoeveelheid fruit moet nuttigen voor de nodige vitaminen en voedingsstoffen, dat wist je natuurlijk al. Maar de schil van het fruit blijkt ook vol te zitten met gezonde voedingstoffen. Neem de schil van deze fruitsoorten de volgende keer daarom gerust mee in je smoothie, ontbijt of fruitsalade. Scheelt ook weer tijd!

Perziken

De zachte schil van de perzik zit vol met antioxidanten, vezels en mineralen. De vrucht bevat daarnaast veel fytochemicaliën. Dat klinkt misschien heftig, maar ze zijn juist gunstig voor het voorkomen van verschillende ziekten.

Peren

Peren zijn over het algemeen heel gezond door hun bron van prebiotica. Wil je de meeste vezels uit peren halen? Eet ze dan met schil. De peren met een groene schil bevatten luteïne en zeaxanthine, die bijdragen aan het behoud van goed zicht.

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Kiwi

Het zal je misschien verbazen, maar de harige schil van de kiwi kun je ook gewoon eten en zit bomvol goede stoffen. Liever een gladdere schil? Dan kan je natuurlijk ook voor de gele kiwi kiezen.

En waarom dan mét schil? Omdat je dan wel 50% meer vezels binnenkrijgt dan wanneer je 'm zonder schil zou eten. En dat is dan weer erg goed voor de spijsvertering. Verder levert het eten van de gele kiwischil ook nog foliumzuur en vitamine E op. De smaak is vergelijkbaar met de vrucht zelf, maar heeft een iets bitterdere smaak. Maar als je het gewoon eet in combinatie met het vruchtvlees, zoals bij een appel, dan neutraliseer je deze smaak. Verwerk het bijvoorbeeld in een smoothie!

Mango

Net als perziken, bevatten ook mangoschillen veel vezels en fytochemicaliën. Verder zit het vol met vitaminen als vitamine A, B6 en C. Wel is de mangoschil ondanks de gezondheidsvoordelen, erg bitter van smaak. Het kan zijn dat het dus wat tijd kost om hieraan te wennen.

Let op: Het eten van fruitschillen brengt het risico met zich mee om pesticiden binnen te krijgen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Kies daarom het liefst voor biologische fruitsoorten of was de schil grondig.

Watermeloen

Ook de schil van de watermeloen heeft diverse voordelen. Zo geeft het een enorme boost voor je immuunsysteem door de hoeveelheid vitamine C, A, B6 en zink. Ook bevat te schil kalium en stoffen als lycopeen en flavonoïden, die zorgen voor huidverbetering.

Fotocredits:

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: