Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Ongeduldige moestuinier? Deze groenten oogst je het snelst

Ben jij dol op moestuinieren in de tuin, kas of in huis? Dan kun je vast niet wachten om alle groenten te oogsten en te verwerken in lekkere recepten. Daarom zetten wij dit keer de lekkerste groenten op een rij die je met weinig geduld al snel in de keuken haalt. Deze groenten groeien namelijk extreem snel!

Snijsla: 4 weken

De snijsla is een ontzettend snelle slasoort die je al na 4 weken kunt oogsten. De slabladeren groeien als losse bladeren in plaats van een krop, die je door en door kunt blijven oogsten door enkel de buitenste blaadjes af te snijden. Daarbij hebben maar weinig tot geen bemesting nodig, dus is het gemakkelijk te onderhouden. Je hoeft hier overigens echt geen grote moestuin voor te hebben. Kweek ze gewoon vanuit huis op de vensterbank of op een zonnig plekje in de tuin en houd de grond goed vochtig.

Tuinkers: 1 week

Van alle groenten is de tuinkers het allersnelst, deze oogst je namelijk al binnen een week! Het kweken ervan is bovendien heel simpel. Maak een stuk keukenpapier of een laagje watten vochtig met water en leg het in een bakje. Bestrooi wat zaadjes over het papier of de watten en zet het bakje in de vensterbank om binnen een paar dagen te smullen van deze verse kiemgroenten.

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Met
Lees ook:
Met deze tip hoef je nooit meer nieuwe bosui te kopen

Rucola: 2 weken

Binnen twee weken kun je de rucolabladeren vanaf 10 centimeter al oogsten. De groente neemt maar weinig ruimte in beslag en levert toch veel bladeren op. Zaai de rucola 1-2 centimeter diep in de grond, eventueel naast andere bladgroenten.

Radijs: 3-4 weken

Net als de rucola heeft de radijs maar weinig ruimte nodig om het goed te doen, wel hebben ze regelmatig water nodig. Zaai de zaden in een geultje van ongeveer 1 centimeter diep en houd tussen de zaden een afstand van ongeveer 3 centimeter. Leuk om samen met de kinderen te doen en heerlijk om een week of drie later te gebruiken in een salade.

Spinazie: 4-6 weken

Verse spinazie is niet alleen lekker in warme gerechten, maar ook in een salade of smoothie. Het is daarom handig om het altijd in huis te hebben. Gelukkig oogst je de blaadjes vaak al na 4 weken. Heb je in één keer een overvloed aan spinazie uit de moestuin? Dan kun je het ook invriezen voor een later moment.

Tuintips
Lees hier welke je nu kunt zaaien
Tuintips van Tom: 5 groenten om in het najaar in de kas te zaaien

Fotocredits:

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: