Ga naar de inhoud
Koken met Sandra!

Aziatische noedelsalade en een Britse crumble van ananas en appel

Een ananas is een heerlijk zoete vrucht die zowel in hartige als zoete gerechten een verrijking voor de smaak is. Vandaag gebruikt Sandra het dan ook in een Aziatische noedelsalade met paksoi én in een Britse (glutenvrije) appelcrumble dessert.

Dit recept bestaat uit twee delen. We beginnen met de noedelsalade met paksoi en ananas en verderop in het artikel lees je het recept voor het appelcrumble dessert met ananas en appel.

Noedelsalade met paksoi en ananas

  • Maaltijdsalade voor 4 personen
  • Bereiding: circa 20 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gr. volkoren noedels 
  • 4 eieren
  • 1 paksoi
  • 1 flinke winterpeen
  • ½ ananas
  • 3 bosuien
  • 1 bos koriander
  • 100 gr. cashewnoten

Dressing

  • 1 limoen
  • 3 cm gember
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie

Extra benodigdheden:

  • tang
  • vergiet
Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Bereidingswijze

Stap 1: Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2: Haal de noedels met een tang uit het kookwater, doe in een vergiet en spoel met koud water af. Laat goed uitlekken.

Stap 3: Kook de eieren 8 minuten in het kookwater van de noodles. Laat de eieren vervolgens schrikken onder koud water.

Stap 4: Snijd de paksoi in dunne reepjes en schil en rasp de peen.

Tip: Wil je de paksoi bladeren makkelijk en snel in dunne repen snijden? Vouw hem dan helemaal tot een rol en begin dan met snijden.

Stap 5: Snijd dikke plakken van de ananas. Schil en snijd deze vervolgens in kleine stukjes.

Tip: Wil je weten of je ananas wel rijp is? Trek dan even aan de binnenste bladeren. Als je deze heel makkelijk verwijdert weet je zeker dat de ananas rijp is.

Stap 6: Snijd de bosuien in ringetjes. Houd het groen en wit apart van elkaar.

Stap 7: Pers voor de dressing de limoen uit boven een kom. Schil en rasp de gember erbij. Roer de sojasaus en olie erdoor.

Stap 8: Snijd de koriander.

Stap 9: Maak de noedels, paksoi, wortel, bosuiwit en ananas aan met de dressing. Roer het door en serveer het in diepe borden of kommen.

Stap 10: Bestrooi met cashewnoten, bosuigroen en koriander.

Ananas-appelcrumble

  • Nagerecht voor 4-6 personen
  • Bereiding: circa 45 minuten

Ingrediënten:

Deeg

  • 100 gr. koude roomboter
  • 200 gr. havermeel
  • 100 gr. suiker
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • zout

Vulling

  • 1/2 rijpe ananas
  • 2 appels (zoals elstar)
  • ½ theelepel gemalen kardemom
  • 1 limoen
  • 2-3 eetlepels suiker

Extra benodigdheden:

  • 150 gr. kokosyoghurt voor erbij
  • keukenmachine
  • fijne rasp

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2: Snijd de boter in blokjes. Doe het samen met het meel, de suiker, kaneel en een snuf zout in de kom van de keukenmachine en maal tot een kruimelig deeg. Maak met de hand de kruimels wat groter.

Stap 3: Maak de ananas en appels schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng het fruit in een kom met de kardemom en 2-3 eetlepels suiker en giet het over in een ingevette ovenschaal. Rasp en pers de limoen erboven.

Stap 4: Verdeel het kruimeldeeg erover en bak de crumble in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Stap 5: Schep de crumble op borden en lepel er wat kokosyoghurt op.

Dit is een artikel van