Ga naar de inhoud
Koken met Sandra!

3 ontbijtrecepten van Sandra: bananenbrood, groene smoothie en ontbijtrepen

Sandra maakt een heerlijk ontbijt bestaande uit een voedzaam bananenbrood, een groene smoothie met verse gember én zalige ontbijtrepen van dadels.

Bananenbrood

  • Bereiding 15 minuten + 50 minuten bakken

Ingrediënten

  • 55 gr. rozijnen
  • 110 gr. boekweitmeel
  • 110 gr. amandelmeel
  • 1½ theelepels bakpoeder
  • 2 theelepel kaneel
  • Snuf zeezout
  • 40 gr. walnoten
  • 4 bananen
  • 90 ml water
  • 1 theelepel vanille-extract

Extra benodigdheden:

  • cakevorm 
  • bakpapier 

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. 

Stap 2: Laat de rozijnen wellen in warm water.

Stap 3: Meng alle droge ingrediënten in een kom: boekweit- en amandelmeel, bakpoeder, kaneel en zout.

Stap 4: Breek de walnoten. Giet de rozijnen af en voeg ze toe aan de droge ingrediënten.

Stap 5: Prak 3 bananen in een kom, voeg het water en het vanille-extract erbij en meng dit. Voeg vervolgens de droge ingrediënten hier aan toe en meng tot een beslag.

Stap 6: Doe het beslag in de vorm.

Stap 7: Halveer de laatste banaan overlangs en druk in het beslag.

Stap 8: Bak 25 minuten.

Stap 9: Haal het bananenbrood uit de cakevorm en zet nog 25 minuten in de oven.

Stap 10: Laat afkoelen en snijd in plakken. 

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Ontbijtrepen met dadels en kokos

  • Ontbijtgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 20 minuten + 25 minuten bakken

Ingrediënten

  • 200 gr. Medjoul dadels
  • 100 gr. gemalen kokos
  • 150 gr. havermout
  • 175 gr. pecannoten
  • 100 gr. walnoten
  • 50 gr. gedroogde cranberry's
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 1 theelepel kaneel
  • Snuf zout
  • 50 gr. pure chocolade 85%

Extra benodigdheden:

  • Keukenmachine
  • bakblik/ovenschaal 30 x 20 cm
  • bakpapier

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2: Ontpit de dadels. Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade, in een keukenmachine en maal tot een grove, plakkerige massa.

Stap 3: Stort het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik. Druk aan en strijk de bovenkant met een lepel glad. Bak in 20-25 minuten in de oven lichtbruin.

Stap 4: Haal uit de oven. Snijd de warme koek in repen en laat afkoelen.

Stap 5: Smelt de chocolade au bain-marie en lepel over de koekrepen. Laat de chocolade stollen.

Bewaartip: Je kunt de repen in een weckpot doen of in porties invriezen.

Groene smoothie

  • 2 glazen
  • Bereiding 5-10 minuten

Ingrediënten

  • 2 appels  
  • Verse gember (2 cm)
  • 75 gr. boerenkool
  • Snuf kaneel
  • 250 ongezoete amandelmelk
  • Citroensap naar smaak
  • 2 eetlepels pompoenpitten

Extra benodigdheden:

  • blender

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwijder de klokhuizen van de appel.

Stap 2: Schil en snijd de gember grof.

Stap 3: Pureer de appels, gember, boerenkool, kaneel en amandelmelk in de blender tot een gladde smoothie. Breng op smaak met citroensap.

Stap 4: Schenk in glazen en bestrooi met pompoenpitten.

Tip: deze smoothie is niet erg zoet. Voeg er eventueel een lepel honing aan toe of maal een paar dadels mee.
Dit is een artikel van