Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven!

Aflevering 145 | 18 november 2022

Deze aflevering zit weer vol met interieur-, kook- en tuininspiratie. Zo kijken we binnen in het verbouwde huis van Sem en in Lottes oase van rust aan het bos. Verder leert Ariadne je alles over gefermenteerde thee, geeft Tom belangrijke tuintips voor de winter en maakt Sandra een heerlijk en voedzaam weekendontbijt met een smoothie, bananenbrood en lekkere repen.

Bakken met Sandra!

Probeer je te wennen aan het eten van minder suikers? Dan is het bananenbroodje van Sandra precies waar je blij van wordt. Dit glutenvrije brood van boekweitmeel en amandelmeel bevat voornamelijk natuurlijk zoet. Daarbij is het dé oplossing om voedselverspilling tegen te gaan, want die overrijpe bananen in de schaal zorgen voor een extra zoete smaak in dit recept. Naast het brood maakt Sandra voedzame ontbijtrepen die ook lekker zijn als tussendoortje én een groene smoothie. Hier lees je hoe je de recepten thuis maakt!

Grote verbouwing

Met behulp van familie en vrienden verbouwden Sem (@ons.huis.op7) en haar man hun klassieke jaren ’30 woning in Bergen op Zoom. Nu is het een mooi huis vol licht en originele details waar ze veel plezier aan beleeft. Bekijk het item hier terug en steek wat handige verbouwtips van Sem op.

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Tuintips van Tom

De bezorgde Margreth stuurde een kijkersvraag in over haar Perzische slaapboom. Ze vroeg zich af of ze deze wel kon laten staan in de vorst en kou. Gelukkig heeft Tom allerlei handige oplossingen om je vorstgevoelige planten te beschermen deze winter. Ook vertelt hij welke planten het wél overleven in lagere temperaturen, wat je allemaal met je bladafval kan doen en welke bloembollen je in de grond kan zetten.

Heb jij ook een planten- of dierenvraag? Stel hem hier aan Tom of Piet!

DIY met Ariadne

Een warm en geurig kopje thee kan heerlijk zijn in het najaar. En wist je dat je nog veel meer met thee kunt doen dan je denkt? Theesommelier Ariadne (@t_i_s_g_r_o_e_n) vertelt je daar alles over. Zo maakt ze zelfgebrouwen kombucha van gefermenteerde thee. Hierdoor ontstaan de meest unieke smaken en bovendien heeft het vele gezondheidsvoordelen. Wil je zien hoe ze dit aanpakt? Bekijk de aflevering hier terug.

Binnenkijken bij…

Interieurstyliste Lotte (@lotsofstyle.nl) heeft een heel druk gezinsleven en daarom wil ze dat haar interieur vooral rust uitstraalt. Ze woont inmiddels een jaar in een heerlijk huis aan het bos in Breda, met warme aardetinten, veel licht en zachte, organische vormen. Iedereen heeft de mogelijkheid in huis om zich terug te trekken door de hoeveelheid ruimte en de fijne ensuite deuren. Neem een kijkje en laat je inspireren!

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 4, aflevering 145.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore