Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven!

Een tropische stadstuin voor Sander en Manouk in Amersfoort

Sander en Manouk hebben onlangs hun huis in Amersfoort verbouwd, onder andere met een prachtige uitbouw. Hiervoor moesten ze alleen wel een stukje tuin inleveren. Wat ze vervolgens met de overgebleven tuin aan moesten wisten ze niet zo goed, maar Tom gelukkig wel!

De ruimte in de tuin die overgebleven is na de verbouwing is vrij klein. Ze vinden het daardoor extra moeilijk om een mooie en praktische indeling te maken met al hun wensen. Ze willen graag een fijne plek voor de kinderen creëren en ruimte behouden. Daarnaast zien het liefst ook wat Indonesische invloeden terug in hun nieuwe tuin. Tom en zijn team weten hier wel raad mee en gaan aan de slag.

Het ontwerp

Tom heeft een tuinontwerp gemaakt met een gezellige Indonesische sfeer. Omdat de schuur echt een doorn in het oog is, pakt hij deze aan met een mooie bekleding van hout. Daarnaast plaatst hij een schommel in de tuin zodat de kinderen hier lekker kunnen spelen. En voor Manouk en Sander creëert hij een fijne zithoek met mooie geometrische tegels en lekker veel groen.

Bestrating

Allereerst is het niveau van de tuin op de juiste hoogte gebracht, zodat het gelijk ligt met de woning. Hiervoor moest er wel een flinke laag zand verwijderd worden, maar nu kunnen ze wel makkelijk in en uit de tuin stappen.

Qua verharding heeft Tom gekozen voor een donkere tegel met een strakke, geometrische vorm. Dit sluit extra mooi aan op het lijnenspel van de visgraatvloer in huis. Bij het betegelen van de tuin heeft Tom de tegels een klein beetje schuin af laten lopen zodat het regenwater niet het huis in stroomt. Dit noem je afschot.

Groen

Langs de randen van de tuin is lekker veel groen geplaatst, zodat de kleine tuin evengoed een lekker levendige en natuurlijke sfeer krijgt. Hiervoor moest de grond wel eerst weggespit worden zodat er vruchtbare grond voor in de plaats kon komen.

Om voor het beloofde Indonesische tintje te zorgen zijn er grote palmbomen (Chinese waaierpalmen) geplaatst die lekker de hoogte in groeien. Deze waaierpalm geeft de tuin een heerlijke een tropische vibe. Ook is er in de bestrating gekozen voor en aantal sierstenen met een natuurlijke vorm. In Azië worden deze stenen gebruikt om een rustige sfeer te creëren. 

Schuurmuur bekleden met hout

Omdat de stenen schuur zo'n doorn in het oog is voor Sander en Manouk heeft Tom de muren van de schuur netjes weggewerkt met verticale steigerhouten planken. Hout past namelijk veel beter in deze setting dan de grauwe stenen. Deze planken zijn overigens niet rechtstreeks op de muur bevestigd, maar tegen een paar verticale balken zodat er ruimte blijft om te ventileren. Aan de bovenkant is een mooie plantenbak gecreëerd, waarin diverse hangplanten zijn geplaatst. Doordat ze naar beneden groeien ontstaat er een speels jungle-effect. 

Een schommel

De meisjes wilden dolgraag een schommel in de tuin en dat is Tom ook zeker niet vergeten. In de doorloop plaatst hij een soort pergola waaraan hij een schommel bevestigt. 

Het eindresultaat

Het eindresultaat is prachtig geworden en valt goed in de smaak bij de bewoners. Ondanks het kleine oppervlak heeft de tuin een heerlijk tropische Bali-sfeertje gekregen. Dit komt onder andere door de mooie bestrating, de natuurlijke materialen en natuurlijk de tropische beplanting. Manouk en Sander zijn dolgelukkig en zijn ook ontzettend blij met de weggewerkte schuur. Ze kunnen niet wachten om hier heerlijk met de kinderen te gaan genieten.

Shop the look

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore