Ga naar de inhoud
Koken met Sandra!

Pasta met broccolisaus én wortelcakes als tussendoortje

Vandaag steelt groente de show in de recepten van Sandra. Op het menu staat namelijk een broccolipasta met walnoten, met als lekker én gezond tussendoortje wortelcakes met kokos. Dat wordt smullen!

Pasta met broccolisaus

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding circa 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • Neutrale olie
  • Zout en peper
  • 50 gr. Parmezaanse kaas + extra als topping
  • 30 gr. walnoten
  • 1 teen knoflook
  • Extra vierge olijfolie
  • Citroen
  • 300 gr. penne

Extra benodigdheden:

  • Keukenmachine
  • bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2: Snijd de roosjes los van de broccoli, schil en snijd de stronk in plakjes.

Stap 3: Verdeel de broccoli over de bakplaat. Besprenkel met een scheut olie en kruid met zout en peper

Stap 4: Rooster de broccoli ongeveer 30 minuten, tot het begint te blakeren.

Stap 5: Rasp de kaas grof.

Stap 6: Pel de knoflook.

Stap 7: Maal in de keukenmachine de walnoten, knoflook en de kaas met een scheut extra vierge olijfolie. Kruid met zout en peper.

Stap 8: Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing en vang bij het afgieten wat pastawater op.

Stap 9: Voeg de helft van de broccoli bij het walnotenmengsel en maal fijn.

Stap 10: Rasp de citroen erbij en pers de halve citroen uit boven de saus.

Stap 11: Meng de broccolisaus met de penne en de overige broccoli.

Stap 12: Schep de pasta op de borden en rasp er nog wat Parmezaanse kaas overheen.

Wortelcakes met kokos

  • 12 stuks
  • bereiding circa 10 minuten + 40 minuten bakken

Ingrediënten

  • 50 gr. rozijnen
  • 200 gr. winterpeen
  • 80 ml kokosolie
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels ahornsiroop of vloeibare honing
  • 200 gr. havermeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • Snuf zout
  • 150 gr. geraspte kokos

Extra benodigdheden:

  • blokrasp
  • ijsbolknijper
  • bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2: Wel rozijnen 5 minuten in warm water.

Stap 3: Schil en rasp de peen met een blokrasp.

Stap 4: Laat de kokosolie smelten in een steelpan.

Stap 5: Prak de banaan in een kom fijn.

Stap 6: Meng met de eieren, kokosolie en ahornsiroop. Rasp de sinaasappelschil erboven.

Stap 7: Giet de rozijnen af.

Stap 8: Voeg de havermeel, bakpoeder, kaneel, snuf zout, wortelrasp, kokos en rozijnen erbij en spatel door elkaar. 

Stap 9: Maak met de ijsbolknijper 12 bollen en leg op de bakplaat. Bak circa 40 minuten in de voorverwarmde oven. 

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van