Ga naar de inhoud
Koken met Sandra!

Tikka Masala met pompoen en ei én een romig mango dessert

Vandaag kookt Sandra een heerlijk winters gerecht waar je blij van wordt. Ze zet een verwarmende curry met geroosterde pompoen op tafel mét een romig mango dessert.

Tikka Masala met pompoen en ei

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding circa 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 ronde oranje pompoen (1 kg)
  • Olijfolie
  • 1 eetlepel garam masala 
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 stuk gember (5 cm)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 1-2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 4 eieren
  • 1 limoen
  • 100 ml slagroom
  • Zout en peper
  • Gekookte (zilvervlies)rijst voor erbij
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt 

Extra benodigdheden:

  • bakplaat met bakpapier
  • vijzel of hakmolentje

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.

Stap 2: Was en halveer de pompoen. Verwijder de zaden en snijd de pompoen (met schil en al) in stukken van ongeveer 2,5 centimeter.

Stap 3: Meng op de bakplaat de pompoen met een royale scheut olijfolie, de specerijen, zout en peper. Rooster ongeveer 30 minuten in de oven. 

Stap 4: Maak intussen de saus: Schil en snijd de gember grof. Pel de knoflook. Snijd de peper grof (verwijder eventueel eerst de zaadlijst) en maal in de vijzel of het hakmolentje fijn.

Stap 5: Verhit een scheut olie in een braadpan en roerbak de gemberpasta een paar minuten.

Stap 6: Voeg tomatenpuree toe en bak 1-2 minuten.

Stap 7: Voeg de gepelde tomaten erbij. Breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat 15-20 minuten stoven.

Stap 8: Kook intussen de eieren 7 minuten, laat schrikken onder koud water en pel en halveer ze.

Stap 9: Breng de saus op smaak met limoensap en zout. Roer de room erdoor.

Stap 10: Schep de geroosterde pompoen door de saus.

Stap 11: Serveer de tikka masala met ei, rijst en een lepel yoghurt in kommen.

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Mago fool: romig dessert met mango en kardemom 

  • Nagerecht 4 personen
  • Bereiding: circa 10 minuten + 15-20 minuten koken en afkoelen

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 4 kardemompeulen
  • 1 limoen
  • 75 gr. suiker
  • 330 ml slagroom
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • Munt voor garnering

Bereidingswijze:

Stap 1: Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Stap 2: Kneus de kardemom peulen en haal de zaden eruit.

Stap 3: Pers de limoen uit boven een pan. Voeg de kardemom, suiker, mango en twee eetlepels water toe en breng aan de kook.

Stap 4: Laat 15-20 minuten zachtjes koken tot een stroperige compote. Laat afkoelen.

Stap 5: Klop de slagroom lobbig en spatel de yoghurt erdoor.

Stap 6: Maak lagen van mangocompote en roomyoghurt. Eindig met compote en decoreer met munt.

Dit is een artikel van