Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven!

Een sfeervolle woonkamer mét plek om te rusten voor Coc en Ad

Als je door gezondheidsproblemen gedwongen wordt veel thuis te zijn, is het belangrijk dat je thuis ook een fijne en gezellige plek is. En dat is dan ook precies de wens van Coc en Ad. Ons klusteam schiet te hulp en geeft hun woonkamer – die tevens dient als slaapkamer – een sfeervolle make-over.

Met name Coc is veel toegewezen op de woonkamer die deels ook als slaapkamer wordt gebruikt, aangezien haar bed hier ook staat. Daarnaast kwakkelt ook Ad met zijn gezondheid. Des te fijner zou het dus zijn als de woonkamer eindelijk een sfeervolle upgrade krijgt. 

De wensen van Coc en Ad

De woonkamer is in de loop der tijd een verzameling van veel verschillende stijlen geworden. Om wat meer rust te creëren zouden Coc en Ad het fijn vinden als hier wat meer eenheid in wordt gebracht. Ze verblijven steeds meer in de woonkamer en vinden het daarom belangrijk dat het een stuk gezelliger en warmer wordt. Door de gezondheidsklachten lukt het echter niet om de woonkamer zelf aan te pakken. Coc ligt gedurende de dag in bed en wil dat het bed meer een geheel vormt met de woonkamer. Martine weet hier wel raad mee en gaat aan de slag.

Kleurenpalet van de woonkamer

Coc maakt mooie borduursels waar ze erg trots op is. Deze borduursels krijgen dan ook een mooie plek in de vernieuwde woonkamer. Interieurstylist Jasper van den Burg heeft zich er dan ook door laten inspireren en laat de kleuren van de borduursels terugkomen in het kleurenpalet dat hij doorvoert in de rest van de woonkamer. Met name de kleur groen, in combinatie met de paarse accenten voeren de boventoon in deze metamorfose. 

De lambrisering

Om echt één mooi geheel te vormen moest ook het eetgedeelte en de zithoek met elkaar verbonden worden. Martine maakte daarom een stijlvolle lambrisering die dit resultaat creëert.

Een prachtige bed ombouw

Het bed heeft een prominente aanwezigheid in de woonkamer. Niet het mooiste meubelstuk voor in een woonkamer vindt ook Coc, maar daar valt gelukkig wel iets op te bedenken. Martine maakte er namelijk een prachtige ombouw omheen, in dezelfde stijl als de lambrisering. Dit zorgt voor de gewenste eenheid en maakt van het bed een waardig meubel. 

Renovliesbehang

Ook is de muur voorzien van een fris behangetje in een kleur die perfect in het nieuwe kleurenpalet past. Eén wand behield overigens het oude behang, waarna er renovliesbehang overheen is aangebracht. Als je hier vervolgens overheen schildert lijkt het net een gestuukte muur. 

Een nieuwe hoge kast

In dezelfde stijl als de lambrisering en de ombouw van het bed maakte Martine een hoge kast met aan de bovenkant open vakken. Deze vakken zijn perfect om accessoires en dierbare foto's in te zetten, maar geven ook een leuk effect omdat je door de kast heen het behang terugziet. 

Het eindresultaat

De woonkamer van Coc en Ad is prachtig geworden en de bewoners zijn er enorm blij mee. Het is eindelijk één rustig geheel en het bed heeft niet meer de aanwezige rol in het huis, maar vormt samen met de lambrisering een geheel. Ook is er voor Ad een heerlijke stoel neergezet en het bed van Coc is een stijlvol meubel geworden. Ze zijn sprakeloos en kunnen niet wachten om heerlijk te genieten in deze sfeervolle woonkamer.

Shop the Look

Wandlamp | bamboe jaloezieën | eetkamerstoelen | plafondlamp | vaas | bijzettafel | muursticker | vloerkleed

Kleuren op de muur:

Behang | Groene wandkast: G5.13.66 | bruine muurkleur: G8.20.50

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore