Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven!

Eindelijk een rustige woonkamer met aardse tinten voor Bas en Janne

Bas en zijn dochter Janne uit Nuenen wonen al zo’n drie jaar in hun huidige huis, toch voelen ze zich nog steeds niet thuis in hun ongezellige woonkamer. Ook werkte hun rode bank inmiddels als een rode lap op een stier. Ze vonden het daarom tijd voor verandering en gaven zich op voor Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven om van hun huis een sfeervol thuis te maken!

Het probleem

De meubels passen niet helemaal in de ruimte, omdat ze gewoon zijn meeverhuisd vanuit de vorige woning. Zo staat er een enorme, rode bank van leer die alle aandacht op zich vestigt. Verder vindt Janne de verlichting allesbehalve gezellig en de muren erg kaal.

De wensen

Het ideale interieur kan Bas zich maar moeilijk voorstellen, wél wenst hij voor aardse tinten en geen harde kleuren. Alleen aan de eethoek en het tv-meubel hoeft niets gedaan te worden, volgens Bas. Het vertrouwen geven ze daarom aan het klusteam!

Het plan

Interieurstylist Floortje en klusser Martine zijn er samen voor gaan zitten om te sparren over de plannen voor de woonkamer. Het belangrijkste is natuurlijk dat de rode bank als eerste verdwijnt, dus zal deze vervangen worden door een mooi exemplaar in aardse tinten. Deze kleuren zullen ook weer terugkomen op de muren én in de kast, die Martine in elkaar gaat klussen.

Muren schilderen

De muren hebben een grove structuur en dat vraagt om een speciale schildertechniek. Martine gebruikt een vachtroller voor structuurmuren die net wat meer verf opnemen dan een gewone roller. Veel verf en hard duwen hierin de sleutel tot succes als je het Martine vraagt.

Plintenkast met open vakken

De houtlook op de kast creëerde Martine doormiddel van MDF-plakplinten, die vaak gebruikt worden voor laminaatvloeren. Dit is een simpele manier om meer structuur te geven aan een saaie kast! Zorg er wel altijd voor dat de afstand tussen de plinten even groot is als de plint zelf.

Kastscharnieren monteren met Martine

02:03

Motorpoef

Omdat Bas een motorliefhebber is maakte Floortje van een mooi leren motorzadel een leuke voetenpoef. Met zwart afdekkatoen zorgde ze voor een mooie afwerking van het zadel. Het voordeel van dit materiaal is dat het niet rafelt en je het er gemakkelijk in kunt nieten!

Kattensalontafel

Aan de hand van Floortjes idee voor de kattensalontafel, ging Martine aan de slag om dit in elkaar te klussen met populieren multiplex. Dit is een sterk en licht materiaal, waardoor het handig te verplaatsen en schoon te maken is. De kattenharen haal je dus gemakkelijk weg. Daarbij maakt het de kamer één geheel, omdat de plinten van de kast ook op dit tafeltje zijn geplakt.

Rustieke pot

Dat een rustieke pot helemaal niet duur hoeft te zijn laat Floortje wel zien. Door een pot van de kringloop te verven met een mengsel van verf en baking soda zorgde ze voor een korrelige structuur. Als laatste voegde Floortje nog een zandlaag toe voor een robuust effect.

Decoraties

Het is de bedoeling dat de plintenkast een echte blikvanger is voor de woonkamer, dus mag verlichting in de kast niet ontbreken. Door een gaatje te boren zorgde Martine ervoor dat er gemakkelijk een snoertje doorheen komt. Floortje zette er een originele lamp neer om de kast mooi uit te lichten en plaatste vervolgens nog een spiegel aan de muur om de ruimte optisch groter te laten lijken.

Een echte relaxbank

Eindelijk is de rode bank in het midden van de kamer verdwenen. Hiervoor in de plaats is een zachte, kaki bank neergezet. Weliswaar op dezelfde plek, omdat het tegelijk functioneert als een soort roomdivider.

Shop the look

Hanglamp zwart | plafondspot zwart met goud | gouden wandlampen | designlamp | kleed | stoel | hoekbank | mand | vloerkleed grijs | vitragegordijnen | plaid | witte poef

Kleuren op de muur:

Achter de TV: Alexa early dew | achter de wandkast: F4.06.78 | overige muren: wit

Kleuren kast:

  • Zijkanten kast – Flexa 85% Grind
  • Binnenkant kast – Flexa Early Dew
Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore