Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven!

Aflevering 141 | 14 november 2022

Sandra kookt vandaag een heerlijke, verwarmende herfstcurry met geroosterde pompoen en Martine begint samen met interieurstyliste Floortje aan de ongezellige woonkamer van Bas en zijn dochter Janne. Verder lopen we een dagje mee met de houtbewerker Robin én krijg je allerlei tips tegen een winterdip van psycholoog Laura.

Koken met Sandra!

Sandra maakt een Indiase curry met geroosterde pompoen, ook wel bekend als de Tikka Masala. Haar curry belooft een kruidige smaaksensatie te worden met een vleugje frisheid. Daarnaast is het een vriendelijk gerecht voor de vegetariërs, want in plaats van kip gebruikt Sandra dit keer groenten en ei! Ook zin in een verwarmend gerecht? Lees hier het recept en maak het thuis.

Metamorfose 1/2

Bas en zijn dochter Janne zijn niet tevreden over hun ongezellige woonkamer met een grote rode bank en het gebrek aan sfeer. Ze vonden het wel tijd voor verandering, dus gaven ze zich op voor een metamorfose. Het styling- en klusteam leeft zich uit om van het interieur een samenhangend geheel te maken met een warme sfeer. Martine geeft je weer handige tips voor het verven van de muren en het klussen van een kast met scharnieren en plakplinten. Bekijk de aflevering terug om te zien hoe ze van start gaan! 

Kan jij ook wel wat hulp gebruiken bij een klus in huis? Meld je dan hier aan!

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Het voorkomen van een winterdip

Donkere ochtenden, kortere dagen, kou en vaker binnenblijven. De winterdip ligt weer op de loer, maar wat doe je er eigenlijk tegen? Psycholoog Laura (@psycholoog.amsterdam) weet daar wel raad mee. Zij benadert de gezondheid als iets holistisch en vertelt je daarom wat de basis is om weer lekker in je vel te zitten.

Buitenkijken bij…

Sanne en Lotte (@zus_en_bloem) hebben samen met hun zusjes en ouders een prachtige familiekweektuin gecreëerd in Zwaanshoek. De bloemen in de tuin lenen zich perfect voor het maken van een kleurrijk en geurig boeket en daarnaast vind je er ook een selectie van lekkere kruiden, een insectenhotel en een vlindertuin. Bekijk de aflevering hier terug en laat je inspireren!

Duurzame initiatieven

Een stukje Utrecht kopen? Robin (@noest.hout) maakt dat mogelijk! In zijn werkplaats in Utrecht maakt hij originele geschenken van hout. Robin geeft bomen een tweede leven door er cadeauartikelen en relatiegeschenken van te maken, zoals borrelplanken en sleutelhangers. Hij neemt je vandaag mee tijdens het maakproces van zo’n mooie plank.

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 4, aflevering 141.

Dit is een artikel van