Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Zo gebruik je een bananenschil als plantenvoeding

Dat je overrijpe bananen niet meteen hoeft weg te gooien, dat wist je vast al. Maar ook de schil van de banaan heeft nuttige functies! Met name buitenplanten snakken naar alle voedingsstoffen die de schil nog te bieden heeft.

Wist je dat bananenschillen boordevol voedingsstoffen zitten? Elke voedingsstof heeft weer een andere werking op de plant. Zo helpt het calcium om de wortelgroei te bevorderen en zuurstof toe te voegen aan de aarde. Kalium zorgt dat de plant weerstand opbouwt en zwavel helpt bij de ontwikkeling van wortels en het weghouden van ongedierte. Daarbij is het ook een bron van magnesium en fosfor, wat bijdraagt aan de gezonde groei van de plant.

Bananenthee

Je kunt heel makkelijk een zogenoemde 'bananenthee' maken voor je planten door simpelweg je bananenschillen in een gesloten pot te bewaren met water. Laat het water vervolgens 48 uur intrekken en giet het water vervolgens in de aarde om te profiteren van alle bovengenoemde voordelen.

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Tip:

Gebruik deze methode het liefst alleen voor je buitenplanten. Wanneer je de geur van rottend fruit in huis haalt, is de kans groot dat er fruitvliegjes op af zullen komen.

Bananenschilsmoothie

Heb je weinig geduld en wil je de planten meteen voeden? Dan kun je de bananenschil ook samen met een ruime hoeveelheid water in een blender fijnmalen en het vervolgens als een smoothie aan je planten voeden op de aarde. Voor het beste resultaat is het raadzaam om de aarde eerst lichtjes om te scheppen zodat de smoothie beter wordt geabsorbeerd.

Tip:

Heb je veel bananenschillen over maar kom je niet meteen toe aan het maken van de plantenvoeding? Geen punt, je kunt ze makkelijk invriezen om later nog eens te gebruiken.

Fotocredits:

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: