Ga naar de inhoud
RTL Samen Groener

Tweedehands interieurparels scoren? Deze items lenen zich daar het beste voor

Vintage is al tijden af van het stoffige imago. Het is duurzaam, vriendelijk voor je portemonnee en je vindt zelfs pareltjes die je niet meer in de winkels kunt vinden. In welke gevallen is het nou juist slim om voor tweedehands te kiezen? Wij zochten het voor je uit.

Houten tafels

Een mooie, kwalitatieve houten tafel kan nieuw flink wat kosten. Wist je dat je dezelfde gloednieuwe look gemakkelijk zelf maakt? Door het hout licht op te schuren en een nieuwe laag lak, verf of olie aan te brengen haal je krasjes en beschadigingen weg en glanst hij alsof hij net uit de winkel komt. Bekijk hier hoe klusser Martine dit deed in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven of shop ze kant-en-klaar bij MEUTT.

Servies

Prachtige oude serviessets die je hebt overgenomen van een familielid zijn niet altijd even makkelijk terug te vinden in de winkel. Toch is het mooi om deze te gebruiken tijdens feestelijke gelegenheden of een high tea. Wanneer je dus een kopje hebt laten vallen of als je de set wil uitbreiden kun je deze het beste via (online) marktplaatsen kopen, zoals Etsy en Reliving. Door het specifieke merk en soort in te tikken zal het je verbazen hoeveel resultaten het nog oplevert. 

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Eetkamerstoelen

Net zoals servies behoren eetkamerstoelen vaak tot een set. Veel winkels vernieuwen hun assortiment om de zoveel tijd waardoor je eetkamerstoelen niet voor altijd aan te vullen zijn. Je zou daarom denken: 'Ik koop er maar beter een paar reservestoelen bij.' Tenzij… je ze toch tweedehands kunt vinden.

Tip: Voor een speels effect in je interieur kun je ook mixen & matchen bij een incomplete set. Als je er een oogje voor hebt kun je met verschillende stoelen toch nog zorgen voor een samenhangend geheel.
DIY:
Doe-het-zelf
DIY: Zo maak je een origineel bankje van verschillende stoelen

Fauteuils

Knap je af op het oubollige of gedateerde uiterlijk van een fauteuil? Zolang de stoel nog in prima staat is kun je hier altijd nog een eigen twist aan geven zodat 'ie wél aansluit op jouw smaak en interieur. Door de stoel opnieuw te stofferen geef je het een compleet andere look. Weet je niet zo goed hoe je dit aanpakt? Dan kun je nieuw gestoffeerde stoelen ook aanschaffen bij Vintage Revival. Laura verkoopt prachtige tweedehands meubels, waaronder fauteuils, kasten en eetkamerstoelen. 

5
Zo doe je dat!
5 tips voor het zelf stofferen van je meubels

Fotocredits:

Dit is een artikel van