Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven!

Een stoere mancave voor de zoons van Roel en Wiepie

Roel en Wiepie hebben twee zoons en zijn vorig jaar in hun huis in Sneek komen wonen. Ze hebben hun zoons beloofd om een mancave te maken, maar het probleem zit hem in de ruimte en de hoeveelheid wensen. Past het allemaal wel? Een uitdaging waar Martine en Roy wel raad mee weten!

De wensen

Een bar, stamtafel, een bank en logeergelegenheid. Dit zou allemaal samen moeten komen in deze niet al te grote ruimte, die vooral een chillplek zou worden voor de jongens. Mark zou het gaaf vinden om de sfeer te proeven van een ouderwetse bar en hoopt daarom vooral op stoere, donkere tinten.

Het plan

Stylist Roy heeft wat inspiratie opgedaan en kiest ervoor om de ruimte donkerder te maken met een stoer behang met bakstenenmotief in een grijszwarte kleur. Verder is een plek om te gamen en toch logés te kunnen ontvangen natuurlijk op te lossen met een slaapbank. Op deze manier camoufleer je dat de ruimte stiekem ook een logeerkamer is. Martine gaat aan de slag met een bar, een koelkastombouw en een achterwand. De old school vibe die Mark graag wil terugzien in de mancave creëert ze met een oud tafelblad in een warme kleur.

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

De muren schilderen

Voor het schilderen is het fijn om een gladde ondergrond te hebben. Daarom bracht Martine allereerste een primer aan om ervoor te zorgen dat de verf goed hecht en de sterkzuigende werking van de muren vermindert. Hierdoor voorkom je dat je vier lagen moet aanbrengen voor een egale kleur. Dit scheelt dus een hoop tijd, geld en moeite!

Old school bar met vakkenkast

De bar is opgebouwd uit vier verschillende onderdelen: een blad, een linkse en rechtse staander en een tussenkast. De vakken van de kast kregen verschillende hoogten zodat ze geschikt zijn voor meerdere soorten opbergdoeleinden. Het MDF-materiaal van de kast heeft Martine eerst ingesealed. Dit heeft te maken met de zuigende werking van MDF, tegelijk dient het als een goede beschermer voor de onderkant van de zijpilaren. Ideaal voor als er een keer een biertje om valt!

Het oude tafelblad maakt de old school bar helemaal af. Martine zaagde het in drie delen en schuurde het vervolgens licht op met een hele fijne korrel om enkele krasjes te verwijderen. Ten slotte gaf ze het een laklaag zo dat het hout er weer als nieuw uitziet.

Dit is dé tip als je niet al te veel geld wil uitgeven, een steentje wil bijdragen aan het milieu en op zoek bent naar kwalitatieve, duurzame materialen. Online staat het vol met oude tafelbladen van mooi houten materiaal. Het vergt enkel wat liefde, aandacht en geduld om hem weer als nieuw te maken, maar met opschuren en lak kom je al een heel eind!

Koelkastombouw

Van hetzelfde materiaal kluste Martine ook nog een koelkastombouw. Dit ziet er namelijk een stuk chiquer uit. Zowel de bar als de ombouw kreeg een zwarte kleur om van de witte kamer een echte mancave te maken.

Zo zorg je ervoor dat hout er weer als nieuw uitziet

01:46
Tip: Tijdens het voorboren is het handig om een verzinkboortje te gebruiken. Deze klem je om het boortje heen en dan komt er een extra gaatje in het hout, wat ervoor zorgt dat het schroefje er diep in ligt en het aansmeren vervolgens makkelijker gaat.

Dartbordombouw

Roy integreerde het dartbord in het interieur door er een schilderijlijst van te maken, dat tevens een mooi contrast creëert ten opzichte van de donkere wand.

Frame voor flessen

Voor de mannen is het wel zo handig als ze flesjes kunnen verzamelen op een vaste plek. Roy kluste daarom een stevige flessenbak in dezelfde zwarte kleur als de bar, om er een mooi geheel van te maken.

Zitplekken

Roy koos ervoor om ten opzichte van de donkere kleuren in het interieur, witte stoelen en barkrukken te plaatsen voor een frisse uitstraling. De donkerblauwe slaapbank is bewust op een plek gezet waar er toch nog voldoende bewegingsruimte is.

Shop the Look

Hanglamp zwart met rek | messing tafellamp | slaapbank | zwart TV meubel | salontafel | bijzettafel | vloerkleed | grijze plaid |   gordijnen 

Kleuren op de muur:

Behang | grijsbruine muurverf: D0.03.56

Dit is een artikel van