Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven!

Eindelijk een sfeervolle leefkeuken die wél bij Sharon en Thijmen past

Sharon en Thijmen kochten 2 jaar geleden het huis van hun (schoon)ouders, waar ze na een flinke verbouwing heerlijk wonen. Ze hebben het hele huis naar hun eigen smaak ingericht en opgeknapt, maar in de grote leefkeuken is dat nog niet helemaal gelukt. Thijmen heeft in dit gedeelte van het huis nog altijd het idee dat hij op visite is bij zijn schoonouders. Daar moet verandering in komen dus!

Op de ruimte valt niets aan te merken: lekker ruim opgezet en veel licht. Een echte leefkeuken voor het hele gezin dus. Maar de landelijke stijl waar Sharons ouders ooit voor gekozen hebben is voor hen te overheersend en is niet helemaal hun smaak. Ze willen hier echt hun eigen stijl van maken, net als ze in de rest van het huis hebben gedaan. Maar hoe ze dat hier moeten toepassen vinden ze maar lastig. Gelukkig hebben Oscar en Jasper hier mooie plannen voor bedacht.

Het plan

Qua stijl houden Sharon en Thijmen van een hotelchique sfeer, maar het mag ook wel een stoer en industrieel randje hebben. Verder vindt Thijmen het vooral belangrijk dat het rust uitstraalt en dat het één geheel is en mooi bij elkaar past.

Stylist Jasper Burg focust daarom dit keer niet op intense kleuren, maar juist op materialen en structuren. En die landelijke keuken? Die krijgt een frisse en moderne look door ‘m te laten wrappen. Uiteraard met een industriële touch in de vorm van een metalen kast. Klusser Oscar Vellinga gaat aan de slag met een op maat gemaakte vakkenkast, waar de metalen kast van Jasper een mooie plek in krijgt.

In een handomdraai een nieuwe keuken

Als een keuken nog in prima staat is, maar qua stijl niet bij jou past hoef je ‘m echt niet volledig te vervangen. Door de keuken simpelweg een nieuw kleurtje te geven, de greepjes te vervangen en eventueel een nieuw keukenblad heb je al een compleet nieuwe look gecreëerd. In dit geval heeft Oscar er voor gekozen om de keuken te laten wrappen, wat in een korte tijd voor een enorm strak resultaat zorgt. De keuken heeft nu een strakke, matzwarte look waardoor de keuken gelijk al een stuk minder landelijk oogt.

Alles
Lees ook:
Alles wat je moet weten over het wrappen van je keuken

Behang met structuur

Aangezien er veel moest gebeuren in slechts twee dagen tijd heeft Oscar het wrappen van de keuken uitbesteed, zodat hij zelf alle aandacht had voor de rest van de leefkeuken. Allereerst heeft hij het oude behang verwijderd en de muur daaronder netjes geëgaliseerd, zodat er een nieuw behang voor in de plaats kan komen.

Hier is gekozen voor een structuurbehang met een warme kleur, perfect voor de warme en rustige sfeer die Sharon en Thijmen zo graag willen.

Eigen
Lees ook:
Eigen Huis & Tuin helpt: Hoe krijg je behang van de muur af?

Wandmeubel op maat

Om de leefkeuken een stoer en robuust tintje te geven heeft Oscar een tof wandmeubel gemaakt. Het leuke aan dit meubel is dat hij als basis een tweedehands stalen kast op de kop heeft getikt en daar omheen het wandmeubel heeft gemaakt. De ombouw is gemaakt van hardhout multiplex, omdat dit vele malen waterafstotender is dan bijvoorbeeld populierenmultiplex of MDF.

3D-muur

Aan de andere zijde van de keuken heeft Oscar een te gekke 3D-muur gemaakt. Als basis is de wand bekleed met blauw geschilderde MDF-platen en hierop zijn mooie, organische vormen bevestigd. Dit geeft de keuken een speelse touch, maar doordat de vormen rond zijn en de hele wand in één warme blauwe kleur is geschilderd zorgt het toch voor een rustig geheel.

DIY: van messenblok tot mandenwand

Jasper is gek op toegankelijke DIY’s en heeft ook dit keer een paar leuke en praktische do-it-yourselfs gemaakt. Zo maakte een messenblokk met behulp van satéprikkers én een te gekke mandenwand. Door simpelweg wat draadmandjes aan een MDF plaat te bevestigen heeft hij een leuke wand gecreëerd waar je groente en fruit kwijt kunt.

Grote ruimte = grote lampen

Zo’n grote ruimte vraagt natuurlijk ook om grotere meubels én dus ook grote lampen boven de eethoek. Maar om het ruimtelijk en luchtig te houden is er wel gekozen voor semi-doorschijnende zwarte lampenkappen die matchen met de keuken. Bovendien zorgt het doorschijnende materiaal er ook voor dat het sfeervolle licht heel mooi tot z’n recht komt.

Zithoekje

De keuken is ruim zat om ook nog een heerlijk zithoekje toe te voegen. En ook hier is weer gekozen voor ronde vormen die mooi matchen met de 3D-muur en een lekker zachte ‘teddy’-stof mét structuur die juist weer mooi bij het behang past.

Missie geslaagd

Sharon en Thijmen zijn ontzettend blij met het resultaat en herkennen hun keuken amper terug. Het is precies zoals ze gehoopt hadden én meer. Missie geslaagd dus! 

Shop The Look

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van