Ga naar de inhoud
RTL Wonen

7x interieurideeën voor zolders met een laag en schuin plafond

Een zolder met een laag en schuin plafond kan (met de juiste indeling en styling) een knusse uitstraling hebben, maar kan toch ook een tikkie onhandig zijn vanwege schuine muren en het gebrek aan ruimte. Zonde, want ook zolders hebben potentie om als een hele fijne en functionele kamer gebruikt te worden. Inspiratie nodig? Komt 'ie:

1. Slaapzolder

Dat de plafonds te laag zijn om rechtop te kunnen staan hoeft in sommige gevallen geen probleem te zijn, zo ook in de slaapkamer. Dit is namelijk een plek die vooral bedoeld is om tot rust te komen. Gebruik de zolder bijvoorbeeld als een slaapkamer of extra logeerkamer, door een laag bedframe te plaatsen en de schuine wanden te gebruiken als opbergruimte met op maat gemaakte kasten. Het belangrijkste? Zet niet te veel spullen in het zicht om de rust te behouden.

2. Leeszolder

Het hoogste kamertje in huis is dé plek om je lekker terug te trekken en ongestoord te verdwalen in een goed boek. Veel ruimte heb je niet nodig, maar rust wel. De schuine wanden lenen zich bovendien perfect voor een op maat gemaakte boekenkast.

Tip: Bij een kleine zolder is het extra belangrijk om voldoende licht te creëren voor een ruimtelijkere uitstraling. Ook zal het een positief effect hebben op je gemoedstoestand. Een dakraam of dakkapel laten plaatsen is dan ook een aanrader!

3. Kantoor

Inmiddels is het steeds gebruikelijker om vaker vanuit huis te werken, maar als je in de woonkamer zit kan het zijn dat je toch regelmatig wordt gestoord of afgeleid. Creëer daarom een fijne werkplek op zolder waar je in alle rust kunt studeren, werken of (video)bellen wanneer het nodig is.

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

4. Speelkamer

Als volwassene is de zolder misschien niet de meest praktische ruimte als je er niet eens rechtop kunt staan, maar voor de jonge kinderen wel! Maak er een speelzolder van waar de kids zich helemaal kunnen uitleven met al hun speelgoed. Zo ben jij ook niet de hele dag aan het opruimen in de woonkamer.

5. Inloopkast

Gebrek aan ruimte voor je kleding? Gebruik de zolder dan niet alleen als opslag voor de kleding die je dit seizoen niet draagt, maar verplaats gewoon je gehele garderobe naar boven. Op deze manier heb je meer overzicht en maak je van jouw routine een ontspannen 'glamour moment'. Daarnaast zorg je er met een grote spiegel voor dat de ruimte groter lijkt.

6. Thuisbioscoop

In een paar makkelijke stappen kun jij je eigen bioscoop in huis halen. Gebruik een projector om je favoriete films op een witte muur te projecteren, pak er popcorn bij en nodig vrienden uit voor een leuke filmmarathon. Dit is natuurlijk uitermate geschikt voor een zolder zonder ramen of kies voor verduisterende gordijnen. 

7. Badkamer

Heeft jouw woning standaard alleen een douche, maar heb je altijd gedroomd van een bad? Dan is het wellicht een idee om deze droom alsnog te verwezenlijken met een ruime badkamer. Je zal er iets meer tijd en moeite in steken dan bij de opties hierboven, maar dan heb je wel een badkamer waar je kan genieten van een heerlijk spa-moment.

Fotocredits:

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: