Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Een sfeervolle jaren '30 tuin voor Reineke en Bas

Reineke en bas wonen in een prachtige jaren '30 woning in Santpoort-Noord. Maar sinds ze een aanbouw hebben weten ze niet meer wat ze met de tuin aan moeten. Wat ze wel weten is dat het een tuin moet worden met kindvriendelijke elementen. Groene vingers hebben ze helaas niet, maar Tom gelukkig wel! Zijn hulp komt dus als geroepen!

Tom is van plan lekker veel groen te creëren. Hij zorgt voor eenheid en voor veel open ruimte, én een leuke plek waar hun dochter Robin kan spelen. Open ruimte was er overigens al in de tuin, maar dit was toch wel iets té open en kaal... 

Het ontwerp

De prachtige woning heeft een jaren '30 stijl die Tom gaat doortrekken in de achtertuin. De bestrating die er ligt doet dat al, alleen wordt er wel een strook weggehaald. Daar worden borders geplaatst met lekker veel groen en er komt een gazon. Ook komt er een pergola met een schommel voor Robin. Door de pergola krijg je twee gedeeltes in de tuin: een eetgedeelte en een lounge gedeelte. Aan de slag!

Bestrating en groen

Allereerst zijn de tegels verwijderd zodat er ruimte vrij komt voor een leuk en groot terras met toffe tegels met een print en voor veel groen. Op de plek waar al het groen komt is het zand verwijderd en vervangen voor nieuw zwart zand. Een voedzame grond is de basis voor gezonde planten in je tuin.  

Voor het groen heeft Tom onder andere gekozen voor de pluimhortensia. Het bloeiseizoen is al een beetje voorbij maar dat is geen reden om ze niet te gebruiken in deze tuin. Het is namelijk een hele mooie stevige plant met grote bloemen.

Een vlonder

Omdat er behoorlijk wat hoogteverschil zit tussen het huis en de tuin heeft Tom een mooie vlonder tegen de woning geplaatst. Deze bestaat uit duurzaam hardhout dat gemaakt is van allerlei restsoorten hout. Als fundering is het terras dat er al ligt gebruikt, en om het de hoogte in te krijgen is het geplaatst op klinkers. Dit zorgt voor een mooie doorloop van buiten naar binnen.

De mooie grijze staptegels tussen de klinkers zorgen voor meer diepte en leiden je naar de rest van de tuin. 

Een pergola als 'garden divider' 

In de tuin zijn twee gedeeltes gecreëerd: een plek om lekker te loungen en een plek om gezellig te eten. Om de twee gedeeltes meer te benadrukken is er een mooie pergola geplaatst die als een soort room divider, of in dit geval 'garden divider' functioneert.

In het midden is een hoge doorgang gecreëerd door een pergola te plaatsen. Daarmee ga je de hoogte in, wat de tuin wat speelser en wat spannender maakt. 

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Speelelementen voor dochter Robin

Ook is er gazon aangelegd door middel van graszoden. Zo kan de regen op een natuurlijke wijze in de grond trekken en dit maakt de tuin nog natuurlijker en kindvriendelijker. En als kers op de taart is er nog een mooie schommel aan de pergola opgehangen waar voor Robin.

Het resultaat

Reineke en Bas zijn ontzettend blij met het eindresultaat. Eindelijk vormt de tuin een geheel met hun jaren '30 huis en kan Robin lekker aan huis spelen. Ze kunnen niet wachten om in beide gedeeltes van de tuin te gaan genieten met elkaar en met vrienden.

Shop The Look

Dit is een artikel van