Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven!

Zo maak je je barbecuerooster in een handomdraai schoon

Onlangs gaf Eigen Huis & Tuin Lekker Leven tips rondom het schoonmaken van de barbecue, waarin een gênante blunder werd gemaakt. Deze ging niet onopgemerkt voorbij, want er kwamen een hoop reacties van oplettende kijkers binnen die opmerkten dat het rooster er opeens anders uitzag. Oeps! Daarom nu voor het echie: Zamarra laat zien hoe je je barbecuerooster in een handomdraai schoonmaakt.

Om te laten zien dat het stappenplan wel degelijk werkt – zo lang je er maar even rustig de tijd voor neemt – laat Zamarra het stappenplan nogmaals zien. Mét brandschoon resultaat! 

Barbecue schoonmaken

04:16

Tip 1

Haal eerst de kooltjes uit de barbecue en gooi deze in een vuilniszak. Gebruik daarna een oude stoffer om de as uit de bak te poetsen.

Tip 2

Maak vervolgens een sopje van water met afwasmiddel. Zo kun je met een doekje en met een sponsje de deksel en de buitenkant van de barbecue even goed schoonmaken.

Tip 3

Dan is het nu tijd voor het barbecuerooster. Dit kun je op drie verschillende manieren aanpakken. Je kunt het vuil wegbranden als je een gasbarbecue hebt. Wanneer je deze heel heet zet (tot wel 500°C) brandt het vuil er simpelweg af.

Je kunt het rooster ook insprayen met oven- en grilreiniger en het vervolgens wegschrobben. Of je kan het vuil een nacht laten weken in het gras of in een natte krant. Het vuil en het vet raakt dan los, waardoor je het makkelijk kunt weghalen.

Tip 4

Om te voorkomen dat je eten aanbrandt kan je je rooster insmeren met een halve aardappel of een halve citroen. Hierdoor zal het niet meer aan het rooster hechten en hoef je de volgende keer ook niet zo hard te schrobben.

Niks
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van