Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven!

Tuintips van Tom: Deze 5 planten doen het wél goed in ons huidige klimaat

Nu het klimaat verandert is niet elke plant opgewassen tegen de huidige weersomstandigheden. Het is je vast wel opgevallen dat we steeds meer planten uit exotische gebieden zien verschijnen in Nederlandse tuinen. Maar welke zijn dit dan en hoe kan je jouw kwetsbare planten beschermen? Tom heeft daar wel wat tips voor.

Bananenplant

De trendy bananenplant met zijn mooie grote bladeren is inmiddels erg populair als kamerplant, maar ook buiten doet hij het goed. Normaal gesproken staan deze planten in landen met een tropisch klimaat, dus op een plekje met voldoende zonlicht en water krijgt de plant de verzorging die hij nodig heeft.

4
Meer lezen over bananenplanten in de tuin?
4 tips om de bananenplant in je tuin te verzorgen en mooi te houden

Vijgenboom

De vijgenboom komt oorspronkelijk uit West-Azië en India, maar hij is tegenwoordig vaker te zien in Europa. Als je de vijgenboom op een beschut plekje zet met weinig wind zal hij heel mooi bloeien én lekkere vruchten geven. Daarnaast zijn er ook winterharde vijgenbomen.

Yucca

De yucca heeft stevige en puntige bladeren die sterk genoeg zijn om het veranderende klimaat te overleven. Hij kan éxtreem goed tegen warmte en droogte. Als je deze plant in de zomer in je tuin zet, creëer je direct sfeer en een vakantiegevoel.

Trompetbloem

Ben je op zoek naar wat klimplanten voor tegen je schutting of pergola? Dan is de trompetbloem een aanrader. De bloeiperiode is ongeveer van juli tot en met oktober. Op een zonnig plekje groeit hij ontzettend snel en komen er prachtige, kleurrijke bloemen aan.

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Rozenstruik of boom

Rozenboompjes op stam zijn ideaal om te snoeien, aangezien je er niet voor hoeft te bukken tijdens het onderhouden van je tuin. Ze doen het erg goed in de zon en houden ervan om op een plek te staan met voldoende ruimte. Zet ze daarom liever niet in een hoekje of vlak tegen een muur.

Hoe bescherm je de planten voor het klimaat?

Wanneer het klimaat verandert kan de zon intenser worden, wat leidt tot droogte. Ook kan er sprake zijn van meer neerslag en stevige windstormen. De Nederlandse planten die niet goed tegen de felle zon kunnen kan je afdekken met een schaduwdoek. Als alternatief kun je ook een oud douchegordijn, een stuk jute of een fleecedoek gebruiken.

Fotocredits:

Dit is een artikel van